2020 Weingut Schloss Schönberg, Spätburgunder vom Löss, Hessiche Bergstrasse, Tyskland

2020 Weingut Schloss Schönberg, Spätburgunder vom Löss, Hessiche Bergstrasse, TysklandJeg smagte også Spätburgunder vom Löss fra Rabea Trautmann og Julien Meissner på Weingut Schloss Schönberg.

Spätburgunder vom Löss er – modsat vom Granit – ikke lavet på franske Dijon druer, men på den tyske  klon Auer 2107, der er fremavlet af Martin Auer og godkendt i 1964 som egen klon.

Druen er særligt favorabel i køligt og fugtigt klima, da den har løse klaser og høj resistens mod botrytis. Klonen giver en lys, rødfrugtet Pinot.

På Weingut Schloss Schönberg vokser vinstokkene på Auer klonen typisk på deres lavt beliggende marker. I dalene er det ofte eroderet jordbund, der dominerer og især sandarten Löss, som er en meget finkornet sandart bundet sammen af fugt. Lössgiver typisk en let karakter til vinen.

Spätburgunder vom Löss på helt samme måde som foregående, hvilket betyder en delvis afstilkning. Derefter er druerne overført til store gæringskar, hvor de også – efter kort maceration – så gærer spontant alene på druernes naturlige gærceller.

Efter endt fermentering er vinen lagret på nye og brugte franske barriques, men efterfølgende flaskning sker ufiltreret.

Igen er der en lille reduktiv og charmerende opstoppernæse, lidt parfumeret med denne lyse og syrlige side, hvor den friske frugt har lidt syrlige drops, rabarber, ribs, hindbær, lemon, lidt peber, fennikel, noget tyggegummi, lakridskonfekt … alt med lige præcis den sjove vildskab, som sikrer et anderledes og spændende indtryk.

I munden er det die gleiche geschichte … syrlig med en lys, levende og sprælsk friskhed. Der er så megen syre og bitterhed, at man lige kniber en tåre. Det er Pinot tilsat limesaft, næsten stikkende samt kradsende, men uden at punktere det vilde niveau. 93 point.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 269 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7