2020 Weingut Jülg, Schweigen Spätburgunder, Pfalz, Tyskland

2020 Weingut Jülg, Schweigen Spätburgunder, Pfalz, TysklandNår nu Spätburgunder smagsløgene er blevet lidt forkælet, så lad os endelig fortsætte lidt hos Weingut Jülg, for næste vin blev denne 2020 Schweigen Spätburgunder.

Schweigen Spätburgunder er en Ortswein, hvor alle druerne kommer fra marken omkring Schweigen og som foregående dog fortsat med halvdelen er fra den tyske side af grænsen og resten fra den franske side.

Gæringen er sket i rustfrie ståltanke, men så er vinen efterfølgende lagret 15 måneder på store gamle træfade aka großes Holzfass og for denne 2020 er sukkerindholdet endt på 0,3 gram restsukker pr. liter, altså helt tør og ren.

I næsen er vinen klart mere sammenhængende end forrige Gutswein, men andet havde vel også været underligt. Her er det et klart tydeligere fadpræg, men fortsat en ren, røget og rank frugt, der har både tranebær, sorte kirsebær og brombær, en mørkere og pænt maskulin syre, lidt lakrids, lakridskonfekt og vanilje. Vinen har denne mørke og våde næse, som er SÅ elskelig.

Smagsmæssigt er vi også et stort niveau op, hvor frugtintensiteten er alarmerende stor … tranebær, brombær og mørke kirsebær, røg, jod, sod, muldjord, kul og mørk. saltet mineralitet. Der er bid i vinen med en frisk og ungdommelig frugt … fin, fin Spätburgunder med imponerende frugtintensitet og friskhed, så 91 point.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 299 kr.

Vinanmeldelse 5/7