2018 Cono Sur Vineyards & Winery, 20 Barrels Chardonnay Limited Edition, Casablanca Valley, Chile

2018 Cono Sur Vineyards & Winery, 20 Barrels Chardonnay Limited Edition, Casablanca Valley, ChileVi fortsætter med en 20 Barrels Chardonnay Limited Edition fra Cono Sur Vineyards & Winery, der havde fået sneget sig med i vor lille hyggelig aftensmagning.

Cono Sur Vineyards & Winery er et relativ ung vinhus, og det har haft kolossal succes i Chile.

Det er grundlagt i 1993, og har siden nået at blive én af top 3 vingårdene i Chile. Kvaliteten er en af grunden for deres succes og at en stor del af vinmarkerne bliver økologisk behandlet. Dermed var vingården en af de første i Chile med økologisk produktion.

Husets vinmarker er beliggende primært i Colchagua Valley og Valle Central. Forskellige lag af mikroklimaer gør det muligt at plante med et bred spektrum af druesorter. Ved siden af Merlot og Cabernet Sauvignon har Pinot Noir og Carmenere stor succes. Også Chardonnay dyrkes der på husets vinmarker.

20 Barrels Limited Edition serien er en topserie fra Cono Sur, og det blev skabt i 1996, da Cono Sur ønskede at lave en serie af supervine. De startede med Pinot Noir og udvalgte 20 fade til dette, deraf fik serien navnet 20 Barrels. Siden er denne serie udvidet med flere vine på blandt andet Syrah og Chardonnay.

Denne 20 Barrels Chardonnay Limited Edition 2018 er lavet på 100% Chardonnay fra det kølige  område El Centinela i Casablanca Valley, lavet helt traditionelt og efter endt fermentering lagret i 8 måneder … 75% i nye egetræsfade og 25% i cement-æg.

I næsen er det en total smørfed vin, måske ikke ultrakompleks, men kraftig og fyldig fadlagret Chardonnay med både dåsepærer, fersken og lige fjæset. Der er sandeltræ, creme brulée, vanilje, mens syren har lidt lime og svagt lidt mineraler.

Smagen er både blød og fyldig med en vis kerne af friskhed samt kantet frugt med æbler, grønne pærer, ananas og lemon. Den føles fyldig, endda lidt olieret i smagen. Samlet er det absolut en fin vin.

Forhandles bl.a. af Supervin, hvor en flaske koster 169,95 kr., mens prisen på tilbud er 139,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7