2016 Madame Veuve Point, Santeney 1er Cru La Comme, Bourgogne, Frankrig

2016 Madame Veuve Point, Santeney 1er Cru La Comme, Bourgogne, FrankrigMadame Veuve Point er efterhånden kendt her på min vinblog. Jeg har også smagt vine fra 1er Cru marken La Comme i Santeney flere gange i år og nu er det altså en af slagsen fra den gamle dame.

Vinhuset Madame Veuve Point, der jo er ejet af firmaet Grands Vins Sélection aka GVS Group har jeg skrevet om før … det kan du finde alt om på bloggen.

Marken La Comme har jeg også skrevet af tidligere, for det er måske ikke den mest berømte, men er klart blandt de bedste af de 12 Premier Cru marker i Santenay. Der findes kun beskedne 329 hektar vinmarker i Santenay, hvoraf der alene er 123 hektar Premier Cru marker fordelt på kun 12 styk.

La Comme ligger da også helt op til grænsen af Chassagne-Montrachet mod øst og Santenay marken Beauregard mod vest ovenover Clos de Tavannes samt Les Gravières. Perfekt placering med andre ord.

La Comme har en sydøstvendt hældning og en jord præget af grus, marl og kalksten, som bidrager til struktur og rigdom. Marken har sit navn La Comme fra det regionale ord Combe, da marken ligger i forlængelse af plateauet Combe d’Saint-Aubin.

Santenay vinene er lidt oversete i forhold til vinene fra fx Chassagne-Montrachet og de mere nordlige appellationer, da vinene fra Santenay ofte er mere rustikke og lidt mørkere på grund af områdets specielle terroir. Men godt for os, for dermed er vinene fra Santenay også tit billigere og man får fortsat masser af lækker burgundisk kvalitet.

Med Madame Veuve Points 2016 Santeney 1er Cru La Comme er druerne først afstilket, hvorefter gæring og maceration er sket ved 8 grader over 6 dage med løbende overpumpning. Efter afslutning af fermenteringen og en hurtig varmere eftermaceration, så er vinen lagret på nyere fade – og maksimalt 10% nye fade – normalt et sted mellem 10-24 måneder … ikke oplyst.

Virkelig dejlig Pinot Noir næse med modenhed i frugten, lidt dekadent og lækker animalsk aroma med gammel træ, hårdttræ, teaktræsolie, våde fade, søde kirsebær, jordbær, tranebær samt en smule kaffe, mørk chokolade og et snert af grønne blade.

Smagsmæssigt er det en dejlig blød, cremet og fin Bourgogne … fortsat med en styrende og lidt poleret syre, men det smager bare jættegodt. Det er jordbær, kirsebær, mørkere blåbær og tranebær, meget rolig og voksen i smagen, hvor alt vender sig godt, pænt og virkelig skruet så godt sammen.

Forhandles af Andrup Vin, hvor en flaske 329,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 299 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7