2017 Château Rahoul, L’Orangerie de Rahoul, Bordeaux, Frankrig

2017 Château Rahoul, L'Orangerie de Rahoul, Bordeaux, FrankrigMer’ Bordeaux og det blev med denne vin, der er andenvinen på Château Rahoul … en 2017  L’Orangerie de Rahoul.

Château Rahoul ligger i byen Portets, der ligger i Graves syd for Bordeaux by og har en lang historie, der går helt tilbage til 1646, hvor vinslottet var ejet og drevet af Chevalier Guillaume.

Siden 2007 har slottet dog været ejet af Dourthe, som selv er ejet af det store firma Thiénot Bordeaux-Champagnes, der igen er ejet af Thiénot familien. Via Douthe ejer de flere Bordeaux vinslotte som Château Reysson, Château Ricaud, Château Haut Gros Caillou og altså Château Rahoul.

Derudover har de lejet driften af slotte som Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac og Château Le Boscq.

Dourthe drives af CEO Patrick Jestin, mens driften af Chateau Rahoul er lagt i hænderne på Frédéric Bonnaffous og Pierre Estorge. De har samlet en drift af slottet 40 hektar vinmarker, der siden 2018 har Terra Vitis og High Environmental Value miljøcertificeringer.

Peter Sisseck arbejdede i øvrigt i en ung alder på Château Rahoul, hvor hans onkel var vinmager. Det var dengang, at Peter studerede vin på universitetet i Bordeaux.

Denne L’Orangerie de Rahoul er – som nævnt – andenvinen på Château Rahoul og lavet på 60% Merlot, 37% Cabernet Sauvignon samt 3% Petit Verdot. Druerne får inden gæring en kold maceration og så sker fermenteringen i rustfrie ståltanke. Derefter er vinen så lagret 12 måneder sur lie på egefade.

Stilmæssigt er duften meget anderledes end foregående Bordeaux, for der er langt mindre fadpræg, men i stedet en langt mere grøn og grenet duft, masser af stringent og balsamisk syre, blæk, violer samt en frugt med hindbær, brombær … meget oprejst og frisk.

I munden smager vinen også lidt som duften … rank, ung, frisk med denne lidt kantede og balsamiske syre, en vis tørhed, grøn og urtet med både grene, grønne blade, krydderier og så blot en smule af lidt tobak, mineraler og meget svag sødme.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 169,95 kr., mens prisen er 129,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7