2017 Familia Comenge, Don Miguel Comenge, Ribera del Duero, Spanien

2017 Familia Comenge, Don Miguel Comenge, Ribera del Duero, SpanienDet sidste heat i Ribera del Duero smagningen sluttede med denne 2017 Don Miguel Comenge fra vinhuset Familia Comenge, der ligger i udkanten af Curiel de Duero i Valladolid området af Ribera del Duero.

Vinhuset er grundlagt i 1999 af Jaime Comenge, som ønskede at lave vin og havde klare idéer til, hvordan vinene skulle laves.

De seneste 10 år har det dog været sønnen Alvaro Comenge, som har drevet vinhuset og han har samlet 32 hektar, der ligger i 780-880 meters højde.

Familien producerer afsindigt lagringsdygtige vine, som nemt kan tilgås i en ung alder. Det skyldes vingårdens perfekt lokation, stejle bakker og kalkede jord, som giver optimale forhold til at opnå perfekt modning af druerne hvert år.

Denne Don Miguel Comenge er en af husets topvine og er lavet på 90% Tempranillo og 10% Cabernet Sauvignon. Tempranillo druerne kommer fra en 2,7 hektar lille mark i 870 meters højde kalder Pago de las Hontanillas, mens Cabernet Sauvignon druerne er fra marker lige ved siden af Duero floden.

Druerne håndhøstes nænsomt og skal igennem en yderst nøjsom udvælgelse af hver drueklase som plukkes. Efter høsten fragtes klaserne til vineriet hvor hver eneste drue plukkes fra stilken ved håndkraft. Gæring foregår i frugtbevarende betonkar, hvor kun naturlige og lokale gærstammer bruges i processen. Efter endt gæring er vinen lagret 22 måneder på små, nye og franske egetræsfade.

I næsen er det en ret tung fadpræget Ribera del Duero, godt med fad, mens frugten virker moden. Der er således både modne solbær, blommer og brombær, kakaopulver, kaffe, lakrids, karamel samt lidt mintchokolade.

Smagsmæssigt er det også en kraftig sag, men de 15% alkohol kan faktisk ikke mærkes, men i stedet er der en kraftig, mørk og moden frugt med solbær, blåbær … måske lidt mushy mushy, men bestemt med stor frugtintensitet, tydelige tanniner og rigtig Ribera del Duero power.

Forhandles af Nemlig.com, hvor en flaske koster 375 kr., mens prisen er 239,95 kr. ved køb af 2 flasker.

Vinanmeldelse 5/7