2018 Viña Vik, Cabernet Sauvignon A, Cachapoal, Chile

2018 Viña Vik, Cabernet Sauvignon A, Cachapoal, ChileVinhuset Viña Vik, der er beliggende på en bakketop i Millahue dalen med den mest fantastiske udsigt til Andesbjergene i baggrunden har vi før stødt på her på bloggen og nu smager jeg atter en vin fra huset, nemlig deres 2018 Cabernet Sauvignon A.

Historien om Viña Vik fortalte jeg sidste gang, men den kan godt tåle en gentagelse. Det er et topmoderne og arkitektonisk enestående resort og vineri, som der er anvendt enorme summer på at opføre og det er da også grundlagt af den norske rigmand, vinelsker og kunstsamler Alexander Vik tilbage i 2004 .

Vik er norsk, men født i Sverige og har gået på Harvard, hvor han som ung vandt Ivy League Golf Championship to gange og har tjent en formue indenfor finansielle og teknologi virksomheder.

Hans formue siges at være over 1 milliard dollar og han er da også bosiddende i Monaco og har investeret nogle af sine penge i forskellige retninger alt efter hans interesser … bl.a. et Manhattan kunstgalleri og en møbelforretning, som der sælger italienske møbler.

Og så elsker han også vin, hvorfor han har besluttet sig for at lave Sydamerikas bedste vin. Derfor samlede Vik sammen med hustruen Carrie et eksperthold af ønologer, klimatologer, geologer, vinavlere og ønologer for at finde det helt ideelle sted i Sydamerika til at producere sin drømmevin.

I spidsen for projektet satte Vik den franske vinmager Patrick Valette, som udover selv at ha’ erfaring fra sit eget vinslot Château de Rougérie i Entre Deux Mers i Frankrig og være oplært hos Robert Mondavi også er konsulent for flere vinhuse i Frankrig, Californien, Uruguay, Ribera del Duero og Chile.

Sammen med eksportholdet fandt de det bedst egnede terroir i den hidtil uopdyrkede Milahue Valley i Cachapoal i Chile. Stedet hedder Lugar de Oro, som betyder et gyldent sted, så der købte Vik 4.300 hektar jord og indtil videre har de tilplantet 327 hektar med vinstokke.

Samtidig byggede Vik det mest imposante vineri, som man kan forestille sig … tegnet af den chilenske arkitekt Smiljan Radic og opført med et state-of-the vineri. Og så indeholder stedet også VIK Chile Retreat … et sandt luksuriøst hotel, hvor vintosser fra hele verdenen kan få en unik oplevelse.

Den ansvarlige vinmager i det daglige er Cristian Vallejo, som står bag produktionen, men sortimentet er til at overskue, for der laves kun 3 vine på Viña Vik … topvinen VIK, andenvin Milla Cala, en La Piu Belle og så denne Cabernet Sauvignon A.

Alle er rødvine lavet som blends fra husets marker, hvor de dyrker 5 forskellige druesorter på tværs af 6 dale, 12 mikroklimaer og hele 13 jordtyper. Cristiáns udfordring er hvert år at vælge de rigtige komponenter til at skabe vinene.

Her smager vi Cabernet Sauvignon A, der er lavet på 95% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc, som Viña Vik selekterer fra sine egne topmarker i Millahue i Cachapoal Valley. Der er ikke så mange oplysninger om selve produktionen, men den er lagret 9-12 måneder på 1-2 år gamle, franske barriques.

I glasset er vinen sådan forholdsvis lys af Cabernet Sauvignon vin, men også duften er lys og virker på ingen måder oversøisk, men har i stedet nogle klare bordeauxfile noter. Det er meget rent, klart, frisk med violer, direkte frugt, hindbær, solbær, nyt træ, mentol, urter og meget stringent.

Smagsmæssigt kommer dens ophav fra et varmt vinland dog mere frem … meget mere fyldig, blød, sød og intens. Frugten er her bare så rund, imødekommende og saftig på en ren måde. Det er klart solbær og blommer kombineret med kakao, jod, blæk, runde tanniner … og for pokker, hvor er det bare en dejlig vin.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 239,95 kr., men kan fås til 189,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7