2018 Weingut Jakob Jung, Spätburgunder Tradition, Rheingau, Tyskland

2018 Weingut Jakob Jung, Spätburgunder Tradition, Rheingau, TysklandAch mein lieber … atter Spätburgunder i glasset, så dermed breder smilet sig. Denne gang er det en 2018 Spätburgunder Tradition fra den unge Alexander Johannes Jung på Weingut Jakob Jung i byen Erbach ved Eltville am Rhein i den østlige del af Rheingau.

Alexander Johannes Jung overtog driften fra sin far Ludwig i 2008, men faderen hjælper fortsat til på vingården. Der er et ældre vinhus, som familien Jung har drevet siden 1799, men oprindeligt som et landbrug med forskellige afgrøder. Det var Ludwig Jung, som efter sin overtagelse i 1969 ændrede driften til ren vinproduktion.

Samlet har Alexander Johannes Jung 18 hektar vinmarker, som han driver sammen med sin far, mens hans bror Ingmar ikke er en del af driften, men i steder forfølger en politisk karriere. De bedste marker er Erbacher Sigelsberg, Hohenrain, Steinmorgen og Michelmark … alle beliggende ved Erbach.

Siden Alexander overtog driften har familien også købt en over 250 år gammel 110 meter lang kælder, udhugget i klippen 8 meter under jorden. I kælderen er temperaturen konstant 11 grader hele året rundt og dermed perfekt for lagring af vinene.

Alexander er selvfølgelig uddannet vinmager fra det berømte universitet i Geisenheim ikke langt fra vingården, Han har inden overtagelsen også rejst rundt i verdenen for at besøge vinproducenter.

Han er lidenskabelig omkring vinproduktionen og lægger specielt vægt på arbejdet i vinmarkerne. Alexander siger selv; I vinkælderen handler det om at bevare kvaliteten, men det er ikke dér, at vinen fremstilles, men snarere gennem det hårde arbejde i marken.

Denne Spätburgunder Tradition er husets røde Gutswein, der er lavet med druer fra forskellige marker, vinificeret på rustfrie ståltank og efter endt fermentering lagret i egefade et par måneder inden den er tappet på flaske og frigivet. Jeg har smagt vinen før … men blot i årgang 2017 for lidt over 1 år siden.

Duftmæssigt er det en ganske rank, grøn, mørk og maskulin vin, som har nelliker, lidt gran og alligevel med Pinot Noir druens lette og lyse frugt … her mest med kirsebær, ribs, tranebær og endda let brombær samt et tørt strejf af træ, blæk og solbærblade. Med mere luft, så får vinen mere sødme og vaniljenoter frem.

I munden er vinen i starten lidt som duften … ung, syrlig og ganske spændstig med en skarp og lidt mørk, nærmest maskulin nerve. Men efterhånden som der kommer mere luft i glasset, så dukker der mere sødme, rund frugt frem, jordbær, tranebær, ribs, men det er fortsat med en lille bitterhed, peber, tætte og let tørre tanniner, jern samt stringent mineralitet.

Forhandles af Vinmonopolet, hvor en flaske koster 130 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7