2019 Weingut Daniel Twardowski, Pinot Noix Dhroner Hofberg, Mosel, Tyskland

2019 Weingut Daniel Twardowski, Pinot Noix Dhroner Hofberg, Mosel, TysklandVi blev med den næste Daniel Twardowski vin oppe i det høje luftlag i stratosfæren, for vinen var nemlig hans topvin Pinot Noix Dhroner Hofberg i 2019 årgangen … ren ozonagtig let, vægtløs gravitation.

Det passer sgu meget godt med, at en af gæsterne til smagningen hos Mr Ruby om 2019 vinene fra Twardowski netop sagde; Den mand har jo ophævet tyngdekraften!

Druerne kommer selvfølgelig – som de andre Pinot Noix vine – fra Dhroner Hofberg marken, men her de bedste af parcellerne på den ellers i alt 50-60 hektar store mark. Druerne er ikke fra de øverste parceller, men fra omkring 5 parceller midt på marken … samlet vel omkring 700 kvadratmeter og så fra 8-9 forskellige Pinot Noir kloner på 70 år gamle Riesling-rødder.

Vinen er egentlig lavet som den almindelige … og formentlig som med Pinot Noix Ardoise med anvendelse af 50% hele klaser, en vild spontangæring i åbne gæringskar efterfulgt af nænsom presning og lagring 24 måneder på en kombi af gamle og nye træfade, hvorefter vinen så er tappet på flaske uden filtrering og med minimal svovl.

I næsen minder vinen på mange måder om lillesøsteren … igen er det en boheme lyshåret hippiepige af et blomsterbarn med batik t-shirt, fri seksualmoral og bare fødder. Det er Hendrix i hvinende solo, men her er malerspanden tydligere, vildskaben lidt mere skarp, maskulin og frugten endda også en smule mørkere. Det er fortsat let, fint med æterisk lethed, terpentin, frisk, stram lys frugt, ribs, rabarber og så lige lidt fond, lakridskonfekt og vanilje.

Det er smagsmæssigt akkurat lige så godt som den imposante lillesøster, for igen er det et vildt syretrip, lidt mere fortættet med et større bundtræk og måske endda også lidt sødere, men igen er det mostet, let, lys, syrlig, præcis, dedikeret og afstemt. Den lyse, lette, syrlige og feminine frugt med ribs, hindbær og lyse, saftige kirsebær suppleres af den småvilde syre, lakrids, vanilje og chokolade. Unikt, enestående og fandenivoldsk lækker.

Forhandles af Mr Ruby, men frigives først senere. Sidste årgang kostede 995 kr.

Vinanmeldelse 7/7