2020 Robert Oatley Wines, Signature Series Riesling, Western Australia, Australien

2020 Robert Oatley Wines, Signature Series Riesling, Western Australia, AustralienSidste ikke New York Riesling i vor Riesling Battle Royal var en 2020 Signature Series Riesling fra det australske vinhus Robert Oatley Wines.

Vinhuset blev først grundlagt i 2006 af den i dag afdøde Robert Oatley, men familien havde dog allerede tilbage i slutningen af 1960’erne plantede de første vinstokke på gården.

Robert – kaldet Bob – var en dygtig forretningsmand, som var en respekteret forretningsmand, lystsejler, filantrop og vinmager. Han startede bl.a. i 1974 firmaet Balmoral Australia, der er et stort forretningsimperium, der er er engageret i turisme, vin, maritime tjenester og investeringer.

Firmaet er baseret i Sydney med aktiviteter, der spænder over det meste Australien og beskæftiger over 1.300 mennesker, men i dag ledes det – og vinhuset – af Bobs søn Sandy Oatley sammen med en række bestyrelsesmedlemmer samt hans  søskende Ian Oatley og Rosalind Oatley.

Deres vinmarker ligger primært ved Margaret River og McLaren Vale, men de fleste af druerne opkøbes hos udvalgte vinalvere og de bruger også en lang række vinmagere til at lave vinene.

Denne Signature Series Riesling er fra en serie af vine, som er lavet af vinmageren Larry Cherubino. Denne vi er lavet af Riesling druer fra Great Southern underområdet, der af mange er regnet som Australiens nye hot-spot for kvalitetsvine på Riesling.

Her druerne fra området ved Frankland River og Mount Barker lidt nord for området ved Denmark, som jeg tidligere har skrevet om i en vinanmeldelse for lang tid siden. Der er ikke mange oplysninger om selve produktionen, men det ser ud til, at vinen er gæret på ståltanke med udvalgte gærtyper, men også lagret på egefade. Den har 1,9 gram restsukker pr. liter.

Uha … duftmæssigt meget frisk med en kalket mineralitet, men fadpræget er stort og sødmen også langt fremme med vaniljekiks og en sød, fyldig frugt, der ligger godt længere væk. Vinen virker blød, blid og frugten er pærer, melon, gule æbler, søde stikkelsbær og de danser fint sammen med en lidt parfumeret og blomstret duft.

I munden er vinen dog langt mere maskulin … igen er der pænt med salt og mineraler, lemon og citroner og egentlig også en rigtig god og lang eftersmag, men det er knap så nuanceret eller elegant.

Ingen forhandler fundet herhjemme, men prisen ligger på 13,95$ … svarende til 95 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7