2018 Weingut Salwey, Oberrotweiler Henkenberg Spätburgunder GG, Baden, Tyskland

2018 Weingut Salwey, Oberrotweiler Henkenberg Spätburgunder GG, Baden, TysklandSå nice … Steffen havde medbragt en flaske fra Weingut Salwey, nemlig den meget omtalte 2018 Oberrotweiler Henkenberg Spätburgunder Große Gewächs, der har fået masser af roser i pressen.

Salwey er også et fantastisk vinhus, som jeg selv har besøgt … det har jeg beskrevet i mit blogindlæg Besøg hos Weingut Salwey i Oberrotweil … der kan du også læse mere om vinhuset. Det er et vinhus, som jeg er ganske betaget af. Faktisk er mit logo øverst her på Houlbergs Vinblog lavet med et foto fra Weingut Salweys vinkælder.

Grosse Lagen marken Henkenberg strækker sig over bakkekammen mellem Oberrotweil og Burkheim mod vest. Jordbunden består af vulkanske aflejrninger og en tynd topjord af löss. Høstudbytterne ligger på omkring 40 hektoliter pr. hektar og alle druer håndplukkes og håndselekteres inden gæringen i åbne gæringstanke.

Gæringen foregår med delvist hele klaser ved en høj temperatur på 25-33 grader i 14 dage. Efter gæringen lagrer vinen 12 måneder på barriques, hvoraf en 1/3-del er nye, inden vinen aftappes uden filtrering.

Salweys egetræsfade er lavet af træ stammer fra deres egne skove i Kaiserstuhl, og træet bliver derefter sendt til de bedste bødkere i Bourgogne, som laver fadene til Salwey.

I næsen er vinen totalt animalsk, vild urtet med både heksehyl, krudt, duft af nytårsskyts dagen efter, syrlig mødding, men meget let og svævende, har mentol, lidt syrlige røde drops, hindbær, tranebær, stikkelsbær og lærkeskud, estragon, grangrene, saltlakrids, vanilje, kanel , karamel og mælkechokolade.

Smagsmæssigt har vinen en dejlig syrlighed, let, fin, spændstig og præcis, mens frugten også er let og syrlig med rabarber, ribs, grape, virkelig et grønt og frisk bid, meget rank og grøn i smagen, men med masser af eftersmag. Hvor smager det bare gut gut gut og gut.

Forhandles af Vinova, hvor en flaske koster 335 kr., mens prisen er 265 kr. ved køb af 3 flasker og det er en rigtig fin pris.

Vinanmeldelse 6/7