2017 Weingut Blankenhorn, Schliengener Sonnenstück Pinot Noir GG, Baden, Tyskland

2018 Weingut Blankenhorn, Schliengener Sonnenstück Spätburgunder GG, Baden, TysklandJeg sluttede Weingut Blankenhorn smagningen med husets topvin Schliengener Sonnenstück Pinot Noir Große Gewächs 2017.

Vinen er lavet nogenlunde som de foregående vine med naturlig spontangæring i åbne træfade i 12 til 20 uger. Derefter har vinen lagret 14 måneder på 100% franske barriques og derudover hele 20 måneder på flaske inden frigivelse.

Næsen er ikke helt så umiddelbar som foregående lillesøster, for fadpræget er klart mindre, hvorved frugten er mere i højsædet med brombær, sorte kirsebær, meget dyb og intens kirsebær, tørt træ … men nærmest mest ibenholt og mahogni, blomstersæbe, men slet ikke så impulsiv, eksplosiv og umiddelbar. Samtidig får man en lidt støvet, tør og så meget dragende note.

Til gengæld er smagen to die for … sikke blød, mundsmeltende, cremet og blød smag, men med en intens kirsebær og hindbærsmag med utrolig intensitet, lidt som en magiterning på kirsebær, bløde og smukt integrerede tanniner, fløjlsagtig, kompleks med imponerende eftersmag. Selvom den – som husets hvide topvin – kræver klart mer’ fordybelse, så er den svær at blive sur på … vild smuk vin.

Forhandles af Propperiet Vin Import, hvor en flaske koster 499 kr.

Vinanmeldelse 6/7