2018 Weingut Blankenhorn, Schliengen Pinot Noir, Baden, Tyskland

2018 Weingut Blankenhorn, Schliengen Pinot Noir, Baden, TysklandDe restende 3 rødvine fra Weingut Blankenhorn var alle på Pinot Noir og den første var denne Ortswein … Schliengen Pinot Noir 2018.

Druerne til vinen gennemgår først koldmacerering. Derefter er den gæret i åbne træfade i op til 4 uger. Derefter er 50% af vinen hældt på brugte franske barriques og lagret 14 måneder, mens de øvrige 50% samtidig er lagret i ståltanke. Derefter er vinen samlet, tappet på flaske og har så lagret 6 måneder på flaske inden frigivelse.

I glasset er vinen dejlig lys og transparent i glasset … lidt smågrumset, dejlig animalsk og med virkelig frisk frugt, kirsebær, hindbær, tranebær og måske endda brombær, peber, tørt træ, blæk, flæsk og røg, men også med fagnoter af svag vanilje.

Det er smagsmæssigt ikke en sart, lys og feminin Spätburgunder, men er derimod mere robust, fyldig og saftig. Frugten er brombær, kirsebær og blommer, meget kirsch, syren mild og tanninerne også ret milde suppleret med en fløjlsblød struktur og en langvarig, fyldig smag.

Forhandles af Propperiet Vin Import, hvor en flaske koster 199 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7