2019 Jean Bererd & Fils, Beaujolais-Villages Le Perréon Domaine de la Madone, Bourgogne, Frankrig

2019 Jean Bererd & Fils, Beaujolais-Villages Le Perréon Domaine de la Madone, Bourgogne, FrankrigMed denne Beaujolais-Villages Le Perréon Domaine de la Madone er vi atter i Beaujolais, for lige udenfor den lille by Perréon finder vi nemlig Jean Bererd & Fils også kaldet Domaine de La Madone.

Det skal dog ikke forveksles med et andet Domaine de La Madone i Fleurie. For Jean Bererd & Fils drives nemlig af  de 3 brødre Bruno, Olivier og Frédéric Bererd, der overtog driften af vingården i slutningen af 1980’erne fra forældrene.

Vingården har været ejet af familien siden det 16. århundrede, selvom familien dengang hed Perréon … altså samme navn som den lille landsby. Det ændrede sig dog i 1964, hvor Marie-Odette Pérreon blev gift med Jean-Marie Bererd.

Jean Bererd & Fils har aftappet vine i eget navn siden 1960’erne, hvor familien ejede 12 hektarer. I løbet af de seneste 25 år har de 3 brødre dog opkøbt yderligere jord og har i dag 28 hektar vinmarker og en årlig produktion på omkring 160.000 flasker vin.

De 28 hektar vinmarker er opdelt i ikke mindre end 90 forskellige parceller under Beaujolais-Villages appellationen. Markerne ligger i 300-500 meters højde på  stejle skråninger med en overvejende syd-sydøstlig orientering. Jorden er gold, stenet og består af granit, den samme terroir som Beaujolais’ store crus mod nord.

Brødrene har plantet Gamay på sydvendte marker, mens de på de køligere nordvendte marker dyrker en smule Chardonnay. En del af vingården er nu økologisk certificeret. Og denne Beaujolais-Villages Le Perréon Domaine de la Madone kommer netop fra nogle af de økologiske marker med 50-70 år gamle Gamay vinstokke.

Familien Bererd høster senere end sine naboer, da man prioriterer vine med ekstraordinær frugt og smagsdybde. Udbyttet er dog lidt beskedent med 20-40 hektoliter pr. hektar afhængig af årgang og brødrede afstilker omkring 80% af druerne.

Vinen er ikke – som oftest i Beaujolais – lavet efter macération carbonique metoden, men blot almindelig gæring og maceration i åbne gæringskar over 12 dage. Derefter er vinen lagret sur lie i beskedne 3 måneder inden aftapning på flaske.

Dejlig bondsk duft … kirsebær, hyben, tranebær, blåbær og kogte blommer, blæk, blomster samt lakrids. Vinen har denne arketypiske saftige, rustikke og bondske charme, men man ofte finder i vinene fra Beaujolais. Derudover har vinen en lille balsamisk og småbitter note.

I munden er vinen på saftig, varm, saftig og letløbende med både kirsebær og blåbær, jern, mineraler, koks, kul samt en meget svag syre. Det gør vinen læskende og let drikbar. Selvom dybden måske ikke er voldsom, så har vinen denne umiddelbare og charmerende drikkeglæde.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 169,95 kr., men i øjeblikket kan fås på tilbud til 79,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7