2011 Giuseppe Mascarello e Figlio, Dolcetto D’Alba Santo Stefano di Perno, Piemonte, Italien

2011 Giuseppe Mascarello e Figlio, Dolcetto D’Alba Santo Stefano di Perno, Piemonte, Italien 2011 Giuseppe Mascarello e Figlio, Dolcetto D’Alba Santo Stefano di Perno, Piemonte, Italien Lørdag bød bl.a. på denne Dolcetto D’Alba fra Azienda Agricola Giuseppe Mascarello e Figlio di Mauro Mascarello, en klassisk Barolo producent, som ligger ved byen Castiglione Falletto, blot et par kilometer nord for Monforte D’Alba. Klassisk Barololand, og huset laver da også både Barbera, Dolcetto, Barolo og et par Langhe Nebbioloer.

Giuseppe Mascarello e Figlio er en af de store traditionalister i Barolo og regnes blandt Italiens ypperste producenter både lokalt om internationalt.  Huset blev grundlagt i 1881 af Giuseppe Mascarello, men det var Giuseppes søn Murizio Mascarello, som i 1904 købte gården “Monprivato” i Castiglione Falletto og fik tilplantet markerne med både Nebbiolo, Dolcetto og Barbera, som lagde grundlaget for vinhusets senere succes.

Siden er vingården gået i arv fra generation til generation, og i dag er det Mauro Mascarello, der står i spidsen sammen med konen Maria Teresa. som står for administrationen, samt sønnen – selvfølgelig også døbt Giuseppe – som også er uddannet ønolog fra landbrugsskolen i Alba.

Mascarello familien har i dag i alt 15 hektar vinmarker, der alle ligger indenfor Barolo området. Nogle er en del af Monprivato ejendommen, og dermed en del af familiens historie, mens andre er tilkøbt af Mauro. Der er i alt 7 forskellige vinmarker, nemlig Monprivato, Bricco, Codana, Toetto, Villero, Santo Stefano di Perno og Scudetto.

Denne enkeltmarks Dolcetto kommer – som navnet også afslører – fra marken Santo Stefano di Perno ved Monforte D’Alba. Huset laver to forskellige Dolcettos, og den anden fra marken Bricco di Castiglione Falletto. Udover at markerne er forskellige, så er forskellen at Santo Stefano kun ser stål, mens Bricco også kommer et par måneder på eg.

Duftmæssigt godt med urter, fersk kød, intens frugt, tør ørken, kaktus, violer, mineralitet …. uhmmmm. Smagen rummer igen den store tørhed, fin syre, krydderier, kirsebær, ribs … meget klassisk i udtrykket og en god bitterhed i eftersmagen. Fin lille vin … jeg bliver sgu i godt humør.

Købt hus Supervin til 99,95 kr., hvilket ellers er prisen ved køb af 6 stk.

Vinanmeldelse 4,5/7 

2 tanker om “2011 Giuseppe Mascarello e Figlio, Dolcetto D’Alba Santo Stefano di Perno, Piemonte, Italien”

  1. Hej Ulrik, … “fin lille vin” … egentlig godt ordvalg, men prøv – selv om det er Dolcetto – at drikke Mascarellos efter en 4-5 år … så forsvinder “lille” såfremt den serveres til afdæmpet pasta eller risotto … Takker for en dejlig uprætentiøs blog – er fast læser … 🙂

  2. Hej Flemming
    Først tak for de pæne ord … fedt at høre, at du er fast læser.
    Og så tak for rådet om Dolcetto’en, vil helt sikkert prøve at købe et par stykker og gemme i køleskabet … og indtagelse sammen med en omgang risotto … hmmmmmm. Er også vild med italienske vine, som bare er lavet på god klassisk manér.
    vh Ulrik

Skriv et svar