2016 Domaine Léon Beyer, Pinot Gris Grand Cru Eichberg Comtes d’Eguisheim, Alsace, Frankrig

2016 Domaine Léon Beyer, Pinot Gris Grand Cru Eichberg Comtes d'Eguisheim, Alsace, FrankrigMed den sidste Domaine Léon Beyer vin i Millésimes Alsace DigiTasting® kassen sluttede vi, hvor vi startede, nemlig på Grand Cru Eichberg marken via denne Pinot Gris Grand Cru Eichberg Comtes d’Eguisheim.

Pinot Gris Grand Cru Eichberg Comtes d’Eguisheim er en vin, som der kun er lavet små 1.200 flasker af . Vinen er lavet ved, at druerne er afstilket og derefter presset, hvorefter  mosten får lov af bundfælde sig og falde til ro inden gæringen sker spontant i store gamle foudres uden temperaturkontrol. Gæringen kan godt kan strække sig over adskillige måneder og efterfølgende er der intet hastværk.

Vinene fra de forskellige høsttidspunkter og parceller på Eichberg sammenstikkes derefter og så har vinen lagret mindst 12 måneder i fadene inden vinen tappes på flaske. Vinen har 9,1 gram restsukker pr. liter.

Fin syrligsød og lettere aromatisk aroma, let terpentinsk note, fersken, pærer, stikkelsbær, melon, abrikos, honning, ristede mandler, lidt røg, grønne blade og appelsinskal.

I munden pænt med sødme … helt nektaragtigt med let nøddet smag, fersken, melon og tørrede abrikoser, lakridskonfekt og lidt fyldig alkoholsødme. Det er sgu lækkert skruet sammen.

Forhandles af Løgismose, men denne er ikke fundet, så derfor kender jeg heller ikke prisen. Den ligger formentlig omkring 450-500 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7