2017 Bodega Las Moradas de San Martín, Senda Garnacha, Madrid, Spanien

2017 Bodega Las Moradas de San Martín, Senda Garnacha, Madrid, SpanienBodega Las Moradas de San Martín ligger langt ude på landet tæt ved den lille by San Martin de Valdeiglesias og omkring 20 kilometer vest for Madrid. Derfra smager jeg nu en spansk lille lækkerbisken … vinen Senda Garnacha i årgang 2017.

Vinhuset Las Moradas de San Martín er grundlagt i 1999 af Luis Nozaleda, der både ejer det store vinhus Bodega Enate med 600 hektar vinmarker i byen Salas Bajas under appellationen D.O.P. Somontano i Aragón i det nordlige Spanien, men derudover også er ihærdig forretningsmand

Luis Nozaleda stammer selv fra San Martin de Valdeiglesias og blev trist og deprimeret over, at der ikke i hans hjemegn var producenter, som kunne udnytte det helt unikke potentiale i området. Men så købte han selv et stort stykke jord med en lang række vinmarker, som endda krævede et stort stykke arbejde.

Til at lave lave vinene hyrede han Isabel Galinda. Hun var ellers i gang med et projekt sammen med Peter Sisseck oppe i Ribera del Duero, nemlig Pingus. Peter og Isabel havde tidligere mødtes på Hacienda Monasterio, hvor Peter var vinmager og Isabel var teknisk chef.

Da Peter fik ideerne til Pingus, så var Isabel med på sidelinjen fra starten af … men da Isabel blev kontaktet af Luis Nozaleda, så tog hun derned og faldt pladask for området, dets historie og den store mulighed for selv at stå for produktionen … og det blev starten på vinhuset Las Moradas de San Martín.

Derefter gik der et stort arbejde i gang med at genopbygge husets marker med gamle, lavtydende Grenache vinstokke … og der gik da også 6 år inden, at hun kunne sende de første vine på markedet under appellationen D.O. Vinos de Madrid.

Allerede i 1999 omlagde hun driften til økologi, men det var først i 2004, at vingården blev certificeret økologisk. Hun har samlet 21 hektar vinmarker, som alle ligger godt oppe i bjergene og den højtbeliggende er Pago Los Castillejos i 900 meters højde.

I dag laver Isabel udelukkende rødvin på Grenache og usvovlet hvidvin på Albillo Real druen og den årlige produktion ligger på omkring 80.000 flasker fordelt på pt. 6 forskellige vine.

Her smager vi hendes Senda Garnacha, hvor druerne kommer fra parceller på markerne Panaderos, Corzos, Boquerón, La Coja samt
Poniente og primært fra de yngre vinstokke. Høsten sker manuelt og derefter er druerne afstilket inden spontangæring på druernes egne gærceller og kun sparsom overpumpning. Gæringen er sluttet ret tidligt, hvorefter vinen er lagret 10 måneder på 500 liter franske egefade og så samling i ståltanke inden aftapning på flaske.

Næsen er egentlig meget elskelig med lidt kirsebærlikør tilsat krydderier, chokolade og kakao. Udover likøren, så er der blommer, jordbær, noget mynte- og mentolagtigt, der giver et lidt kamferagtig snert sammen med estragon, grønne blade og tørre aviser.

Smagen har både lidt overraskende lys sødme samt en stor lethed samt en rigtig fornuftig tørhed. Der er godt med syre og tanninerne spiller også med, selvom de ikke sådan rigtigt bliver hverken farlige eller vilde, for vinen har utrolig god drikkevenlighed med kæmpe, let saftighed og egentlig en smuk og slank krop.

Forhandles af D’Wine, hvor en flaske koster 169 kr., mens prisen er 122 kr. ved køb af 12 flasker.

Vinanmeldelse 5/7