2005 Monasterio de las Viñas, Grand Reserva, Cariñena, Spanien

2005 Monasterio de las Viñas, Grand Reserva, Cariñena, SpanienEndnu en spanioler, nemlig denne Grand Reserva fra Monasterio de las Viñas, et vinhus som jeg skrev en smule om for et par måneder siden, da jeg smagte deres almindelig 2006 Reserva. Vi er i det mere ukendte område Cariñena i Spanien.

Monasterio de las Viñas vinmarker er beliggende 5-800 meter over havets overflade, og består primært af store sten samt grus, understøttet af et lag ren ler, der er med til at holde på den sparsomme nedbør, der falder i området. Området oplever ekstreme tempe-raturer, lange varme somre samt den kølende lokale ”Cierzo”-vind. Alt sammen faktorer, der er med til at skabe saftige og kraftige vine, som er fremstillet på druer, der har kæmpet for næring, og derfor byder på intense og karakterfulde vine.

Monasterio de las Viñas er grundlagt i 1955 som et kooperativ med 155 medlemmer. Oprindelig hed kooperativet Bodega San Jose de Aguarón, men i 1980 udbygges kooperativets faciliteter og huset ændrer navn til Grandes Vinos y Viñedos. Deres vine markedsføres imidlertid under navnet Monasterio de las Viñas og tæller i alt 6 forskellige vine, en hvid, en rosé samt fire røde, hvor denne Grand Reserva er husets topvin.

Vinen er fremstillet på 60% Garnache, 30% Tempranillo og 10% Cariñena, alle fra 40-50 år gamle vinstokke og lagret 24 måneder, Tempranillo og 10% Cariñena i franske egetræsfade og Garnache i amerikanske egetræsfade. Vinen har i denne årgang høstet 91 Parker point. Kun vin fra de bedste fade udvælges til den endelige vin, der efter sammenstikning tappes, og lageres yderligere 36 måneder på flasken.

Duftmæssigt er det mørke bær, brombær, lidt grønne noter og ellers sødme. Smagsmæssigt finder jeg vinen en smule vandet … måske lidt underligt, når der er tale om en fylde og solrig, varm vin. Derudover præges smagen af krydderier, nødder, peber og der er også godt med tannin og eg i vinen. Synes ikke, at den er specielt i balance, og jeg finder “lillesøsteren” som værende et bedre køb.

Købt hos Skjold Burne, pris 119,75 kr.

Vinanmeldelse 4/7  

Skriv et svar