2019 La Grange de l´Oncle Charles, Rouge, Alsace, Frankrig

2019 La Grange de l´Oncle Charles, Rouge, Alsace, FrankrigPå Rue de la Fecht i den lille by Ostheim knap 8 kilometer nord for Colmar finder vi den unge vinmager Jérôme François, der driver det lille biodynamiske vinhus La Grange de l´Oncle Charles.

Jérôme François er egentlig uddannet tømrer, men da han arvede lidt vinmarker fra sin bedstefar, så lånte en gammel stald fra sin onkel og startede med af lave vin. Da hans onkel hedder Charles, så kom vinhuset til at hedde La Grange de l´Oncle Charles, som direkte kan oversættes til; min onkels stald.

Det var i 2014, at Jérôme François droppede jobbet som tømrer og kastede sig over livet som vinbonde. I dag har han samlet 5,5 hektar vinmarker, der ligger ved byerne Ammerschwihr, Zellenberg, Kaysersberg og Ribeauville.

Alle markerne dyrkes biodynamisk og Jérôme laver naturlige vine, der afspejler det lokale terroir. Han høster druerne med meget lavt udbytte – i gennemsnit 25 hektoliter pr. hektar – og griber så lidt ind i produktionsprocessen som muligt.

Det gælder også denne Rouge, som er lavet på 100% Pinot Noir, der er gæret helt ud og så efter endt fermentering lagret sur lie på fade i 12 måneder, hvorefter den er flasket helt uden brug af svovl.

I glasset er det en lys og transparent-uklar-grumset vin med en let, herlig, smuk duft … ren bio-mødding-brændtnytårskrudt-saftagtig aroma. WAUW. Den har denne lyse, saftig, læskende og syrlige og småsure smukke frugt, jordbær, rabarber, kul, fennikel, kål samt en lille fræk sødlig kant og lidt sagte fadnoter med en snert vanilje.

Det smager næsten også, som det dufter … utrolig intens og så alligevel let smag med jordbær, ribs, granatæbler, tranebærjuice, lidt peber, saltede mineraler og godt med krydret samt let styrende og ætsende syre. Det er stramt, frisk, saftig, læskende og frisk … samtidig vildt charmende, så Houlberg er fan.

Forhandles af Extra Brut Vinimport, hvor en flaske koster 205 kr.

Vinanmeldelse 5/7