2019 Weingut Franzen, Bremmer Calmont Riesling, Mosel, Tyskland

2019 Weingut Franzen, Bremmer Calmont Riesling, Mosel, TysklandNæste vin præsenterede Angelina fra Weingut Franzen også og det var en Lagenwein Bremmer Calmont Riesling i samme årgang 2019.

Nu er vi så på den stejle mark, der har en stigning på helt op til 68 grader. Til denne Lagenwein anvender Franzen ikke druer fra de ældste vinstokke, men druer fra 20-40 år gamle stokke og de fleste måske endda nærmere de 20 år end 40.

Kilian Franzen siger selv om Bremmer Calmont; Calmont kræver al ens energi, man mærker den i hver eneste muskel når man kommer hjem om aftenen. Men det er hele indsatsen værd.

Ellers er vinen lavet på samme måde som foregående lillesøster, altså spontangæring alene med druernes egne gærceller, men også malolaktisk gæring og lagring 8 måneder på fad.

Vi har nu løftet låget en anelse mere, for der strømmer langt flere aromaer op af Pandoras boks  … der er langt mere inderlighed, igen med den sarte, fine og lidt skrøbelig aroma, frugten er også langt mere moden og eksotisk med fersken, abrikos, modne æbler, røg, karamel, let appelsin samt pænt med blomster.

Vinen er også langt mere glat og kanterne langt mere polerede, men det er sgu uden at gå på kompromis med friskhed og en præcis, skarp syre.  Der er umodne sure æbler, lemon, svag grape og samtidig føles vinen blød, næsten småolieret og lidt mere sødme. Det giver en alt i alt en fantastisk følelse i munden, som bare gør, at du vil ha’ mer’ … og mer’ og mer’ … klart mellem 5 og 5,5 houlbergske fingre.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 199 kr.

Vinanmeldelse 5/7