2010 Corinto Wines, Syrah, Central Valley, Chile

2010 Corinto Wines, Syrah, Central Valley, ChileI rødvinsbaren hos Brdr. Kochs Glade Vanvid stod valget mellem en 2011 Bodegas Mureda, Mureda Red fra Castilla-La Mancha i Spanien, en 2012 Wine Men of Gotham, Shiraz fra Australien eller en 2010 Corinto Wines, Syrah fra Chile. Da jeg tidligere havde smagt de to første, så nappede jeg da et enkelt glas af den sidste, altså vinen fra Chile.

Corinto Wines er et stort foretagende, producerer omkring 2 millioner liter vin om året. Corinto Wines er skabt af en gruppe af iværksættere med mange års erfaring i vinindustrien ud fra efterspørgsel fra vinindustrien. Corinto Wines blev etableret i 2006 med det formål at skabe forbrugervenlige og tilgængelige vine til overkommelige priser. En af ejerne af Corinto Wines skulle efter sigende være vinhuset Botalcura Winery.

Navnet på vinhuset afspejler det område, hvor vinen dyrkes, nemlig nær byen  Corinto i Maule Valley. Druerne kommer fra områder i både Rapel, Curicó, Maule, Casablanca and Itata i Central Valley i Chile. Logoet har form af et silhuet af et vinglas … set fra oven.

Ansvarlig vinmager er Felipe Vial.

Der laves vine i 3 serier, en basisserie, en Selección (selection) og en Reserva. Denne vin kommer fra Selección serien, og er lavet på ren Syrah uden tilsætning af andre druetyper. Druerne bliver håndplukket over i 500 kilos kar, og der bliver kun plukket tidligt om morgenen for at bevare den friske aroma. Klaserne bliver afstilket og macerationen løber over tre dage for at udvinde mest mulig ekstrakt. Der gæres ved 25-28° C. i rustfri ståltanke. Herefter får en del af vinen tre måneders fadlagring.

Duftmæssigt lidt brombær, ligusterhæk, peber og kaffe. Ikke specielt vild med duften. Smagen er varm, lidt krydret med mærke bær … en anelse anonym. Et af målene hos Corinto Wines er at producere “easy-to-drink crowd-pleasers”, og det kan man sige, at de har opnået. For mig bliver det en anelse kedeligt.

Fås hos Vin og Vin, pris 69 kr., men 55 kr. pr. flaske ved køb af 6 stk.

Vinanmeldelse 3/7 

Skriv et svar