2012 Caliterra Winery, Carmenère Reserva, Colchagua Valley, Chile

2012 Caliterra Winery, Carmenère Reserva, Colchagua Valley, ChileSøstervinen til Sauvignon Blanc er denne rødvin på Carmenère. I dag kommer de fleste vine på Carmenère fra Chile. Merlot og Carmenère blev før i tiden ofte forvekslet og derfor også plantet sammen. Merlot er dog moden tre uger før Carmènere. Hvis de høstes på samme tid, er den ene sort enten overmoden, eller den anden er undermoden. I dag har man lært at identificere dem hver for sig.

Druerne til Caliterras Carmenère Reserva kommer vi husets egne marker i Colchagua Valley, helt præcis fra de vinstokke, som blev plantet i 1997 efter partnerskabet mellem Robert G. Mondavi og Viña Errázuriz købte jorden.

Vinen er lavet primært på Carmenère, her i årgang 2012 nemlig af 94% Carmenère og 6% Petit Verdot, men i andre årgange har det været 87% Carménère, 8% Cabernet Sauvignon og 5% Merlot.

Den ansvarlige vinmager på Caliterra er ønologen Rodrigo Zamorano, som bistået af assistenten Juan Ignacio Montt står bag den omfattende produktion.

I glasset en mørk og fyldig vin. Duftmæssigt solbær, brombær, blommer, figen, kanel, kaffe og en smule blæk, tobak og eucalyptus. Dufter ret lækker faktisk. Smagsmæssigt lidt en marmeladevin, masser af solbær, blommer og brændte toner … men også alkoholen trænger igennem, desværre for meget til at vinen bliver en stor oplevelse … men kan måske bedre lide denne end søstervinen på Sauvignon Blanc.

Som sagt købt i Føtex, hvor 2 fås for 105 kr.

Vinanmeldelse 3,5/7    

Skriv et svar