2018 Domaine Lebreuil, Savigny-les-Beaune, Bourgogne, Frankrig

2018 Domaine Lebreuil, Savigny-les-Beaune, Bourgogne, FrankrigDe sidste to Pinot Noir vine var selvfølgelig fra Bourgogne. Den første var en 2018 Savigny-les-Beaune fra Domaine Lebreuil, der netop ligger midt i byen Savigny-les-Beaune.

Vinhuset er oprindelig grundlagt i 1935 af Paul Lebreuil, som dengang blot havde lidt vinmarker, som han drev i landbruget sammen med andre afgrøder. På det tidspunkt solgte man ikke vin i flasker og det var i så fald hovedsageligt bulk til de lokale, men det ændrede hans søn Pierre, da han i 1958 overtog driften. Han tog kurser i vinproduktion på skole i Beaune og satsede mere på vin.

I dag drives Domaine Lebreuil af Pierres søn Jean-Baptiste Lebreuil, der har ændret gården til en moderne vingård. Han er selv uddannet ønolog fra skolen Lycée Viticole de Beaune og har derudover øget sine viden via mange praktikophold i både Bordeaux, men også i udlandet i Argentina og Australien.

Jean-Baptiste har udvidet driften, således familien nu ejer 13 hektar vinmarker … 10,5 hektar i landsbyerne Savigny-lès-Beaune og Aloxe-Corton og så nogle nykøbte marker i både Volnay og Pommard.

Jean-Baptiste er en passioneret og humoristisk vinmager, med fuld kontrol over sit materiale og virkemidler. Denne basis Savigny-les-Beaune er lavet med druer fra  5 mindre parceller i kommunen, en kort 8 dages kold kold maceration og efter endt fermentering er vinen lagret 12 måneder på fad, men kun 10% af fadene er nye.

Næsen er lidt rustik for Bourgogne … grøntsagsfond og så en klassisk grøn kant, mens frugten er lys med ribs, tranebær, jordbær og der fornemmes også helt klart lidt træ. I munden er det en ganske behagelig Pinot Noir med let, lys frugt … dog med en vis tyngde, let brændte elementer, bløde tanniner og i det hele taget rund og helt medgørlig.

Forhandles af DM-Vine, hvor en flaske koster 148 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7