2018 Weingut Rudi Rüttger, Neuleininger Sonnenberg Spätburgunder Réserve, Pfalz, Tyskland

2018 Weingut Rudi Rüttger, Neuleininger Sonnenberg Spätburgunder Réserve, Pfalz, TysklandDet er nok ikke gået de trofaste læseres næse forbi, at jeres altid flittige vinblogger nok er en af landets førsteelskere af de tyske Spätburgunder vine. Når man så smager denne Neuleininger Sonnenberg Spätburgunder Réserve fra Weingut Rudi Rüttger, så ist alles gut.

Det lille tyske vinhus ligger i byen Neuleiningen i det nordlige Pfalz og stammer tilbage fra 1643, så Rüttger familien har således været vinbønder i en menneskealder … ja faktisk mere 🙂 Men i dag ledes Weingut Rudi Rüttger af den unge og dygtige Rudolph Rüttger.

Han er uddannet på HBLA Klosterneuburg og har efter endt eksamen også arbejdet hos vinproducenter i både Østrig og New Zealand, inden han vendte hjem til familieforetagendet, hvor han fortsat får lidt hjælp af farmand Heinrich.

De har samlet 15 hektar vinmarker, som er fordelt på 3 marker, nemlig Sonnenberg, Schlossberg og Feuermännchen, der alle ligger tæt på gården og er en del af Großlage Höllenpfad.

Jordbunden er forskellig i de tre marker. På Feuermännchen er jorden rig på sandsten, som er perfekt til Riesling, mens de hvide burgundiske druer Grauburgunder, Weissburgunder og den røde Spätburgunder trives bedst på Sonnenbergs kalksten.

Vinmarken Schlossberg har derimod jord med rød sandsten i den vestlige del og mere grusjord i den østlige del og er samtidig den varmeste af de 3 marker.

Denne Neuleininger Sonnenberg Spätburgunder Réserve er jo netop lavet af druer fra Neuleiniger Sonnenberg, som efter høst gærer på cementtank med hele 20 dages skindkontakt. Efter endt fermentering har vinen lagret 11 måneder på egetræsfade, heraf 60% nye og let ristede.

I næsen er denne Spätburgunder lidt kølig i stilen med blæk, lakrids, fennikel, peber, gran, mynte, salvie, masser af tørt træ, fad, skovbær, søde kirsebær, læder … virkelig herlig aroma, som faktisk på flere parametre – selvom det lyder utroligt – minder lidt om Barolo.

Det smager sgu også ret godt … skal lige ha’ lidt luft i glasset, men så er det også en ren og elegant Spätburgunder med en maskulin råhed, men samtidig også en næsten burgundisk lethed, Frugten er frisk, let og saftig … alles ist immer gut og Houlberg særdeles tilfreds. Det er vitterlig en meget burgundisk Spätburgunder.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 179,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 139,95 kr, og det er sgu en god pris.

Vinanmeldelse 5/7