2016 Weingut Markus Molitor, Pinot Noir Einstern, Mosel, Tyskland

2016 Weingut Markus Molitor, Pinot Noir Einstern, Mosel, TysklandNogle siger, at Weingut Markus Molitor er Kongen af Mosel, men der er jeg ikke enig. Riesling er nemlig Kongen af Mosel, men Molitor hører bestemt med i flokken af de bedste fortolkere af druen i Mosel. Han er laver også smukke Spätburgunder vine og her smager jeg en af de røde, nemlig Molitors Pinot Noir Einstern, altså med 1 stjerne.

Den gode Markus Molitor har jeg skrevet om tidligere her på bloggen, så her kigger vi i stedet blot nærmere på denne 2016 Pinot Noir Einstern, som normalt laves med druerne fra forskellige marker, nemlig Trarbacher Schlossberg, Brauneberger Mandelgraben samt Graacher Himmelreich.

Vinene med 1 stjerne ligger kvalitetsmæssigt over vinene uden stjerner, og normalt kommer de fleste druer til denne vin fra marken Brauneberger Mandelgraben. I 2016 lavede Molitor imidlertid ingen 1 stjernede vine fra hverken Trarbacher Schlossberg, Brauneberger Klostergarten eller Graacher Himmelreich, så dermed fylder druer fra disse marker mere i 2016 Pinot Noir Einstern end normalt.

Vinen er lavet i Holzfass aka egefade med spontangæring alene med druernes naturlige gærceller. Efter endt fermentering er vinen også lagret på Holzfässern … men jeg ka’ ikke se, hvor lang tid vinen er lagret, men vil gætte på pænt lang tid … måske 24 måneder.

Duftmæssigt er det meget rank Spätburgunder med granatæbler, ribs, kirsebær, noter af ungt træ, lige før man tænker harpiks, men det forekommer jo – mig bekendt – ikke i egetræ. Men der er så i stedet måske lidt grafit, grønne noter, meget kølig, urtet stil med enebær, svage fadnoter med både kakao, vanille, lakrids samt karamel … streng, småbitter og stolt.

Smagsmæssigt er det sgu en fornøjelse … igen den friske, lette og ranke side af Spätburgunder. Det er klart meget Mosel syrligt samt en vin i stramme tøjler, hvor pisken svinger henover … galop og så afsted med tæt, stærk, præcis, ren og blækagtige bær. Uanset ens  religiøse Spätburgunder trodsretning, så kan man ikke undgå at blive ganske begejstret for denne Molitor i aftenbønnen.

Herhjemme forhandles Molitor vinene af Otto Suenson, men denne er ikke i sortimentet. I Tyskland koster vinen 19,80€ … svarende til 148 kr.

Vinanmeldelse 5/7