2014 Weingut Studier, Spätburgunder Lignum Trocken, Pfalz, Tyskland

2014 Weingut Studier, Spätburgunder Lignum Trocken, Pfalz, TysklandLignum er det latinske ord for træ, og denne Spätburgunder Lignum Trocken fra Weingut Studier er selvfølgelig derfor lagret på egefade. Jeg har nu åbnet en flaske … og tester nu, hvor vinen ligger på det præcise houlbergske Spätburgunder barometer.

Weingut Studier holder til i landsbyen Ellerstadt i Pfalz … en by kendt for mange andre gode vinproducenter som fx Markus Schneider og Weingut Kesselring. Vinhuset er reelt startet i 1995, hvor Sibylle og Reinhard Studier overtog forældrenes gård efter endte studier og startede med selv af producere vine.

De har samlet 33 hektar vinmarker, som ligger ved Ellerstadt tæt til den store Haardt skoven, hvor jorden er præget af både löss, ler, kalksten, grus samt rød og gul sandsten.

Der dyrker Studier en bred vifte af forskellige sorter … lige fra Riesling til Merlot, alt dyrket økologisk, og de er kendt for deres ukomplicerede, ungdommelige, fyldige og aromatiske vine.

De har bygget et topmoderne vineri med vinothek … meget tjekket og udvendigt med rustne jernplader. Vineriet er stort med masser af ståltanke samt et stort barriquerum til lagring af specielt deres rødvine, som nu fx denne Spätburgunder Lignum Trocken.

Druerne til vinen er høstet med håndkraft, og vinificering sker i rustfrie ståltanke … først den alkoholiske gæring og derefter så den malolaktiske gæring med omdannelse af den skarpe æblesyre til en mere fløjlsagtig mælkesyre. Derefter er vinen lagret 12 måneder på nye egefade. Der er 4,1 gram restsukker i vinen.

I glasset er vinen sådan lidt mellemtransparent … ikke helt lys og teglfarvet. Næsen er også lidt mørkere og mere fyldig. Der er godt med kirsebær, gran, nelliker, peber, masser af grønne urter, men er noget kantet og mangler klart finesse, elegance samt lethed. Den vinder lidt ved mere luft i glasset. Der er klart pænt med eg, lidt mælkechokolade … blot uden at imponere så meget.

Det smager skam også okay og der er også klare Spätburgunder kvaliteter i vinen, masser af kirsebær og ribs, en vis tørhed, jern, små elementer af bitterhed, peber, en stram syre – som jeg egentlig godt kan li’ – men samlet en jævn – men rank – Spätburgunder.

Købt på Weine.de til 13,50€ … svarende til 100 kr.

Vinanmeldelse 4/7