2013 Camerano, Barolo Terlo, Piemonte, Italien

2013 Camerano, Barolo Terlo, Piemonte, ItalienNæste vinhus er også piemontisk, nemlig Azienda Agricola G. Camerano & Figli, der ligger i den nordlige del af Barolo by. Derfra smager jeg først husets 2013 Barolo Terlo.

Vinhuset er grundlagt i 1875 og dermed det næsteældste vinhus i Barolo, Det drives i dag af 5. generation i form af Vittorio Camerano med hjælp fra sin far Pier Ettore Camerano, som i 1995 overdragede driften af det traditionsrige, gamle familiehus til Vittorio. Og Camerano er virkelig eksponent for det sande Barolo terroir og de store traditionelle vine som den ædle piemontesiske jord i mange år har frembragt.

Camerano producerer først og fremmest Barolo, men det bliver også til lidt Langhe Nebbiolo, Barbera, Dolcetto samt den spøjse og stærke Barolo Chinato, som jeg også tidligere har smagt hos Conterno Fantino.

Samlet har familien 22,5 hektar af nogle af bedst beliggende marker i og omkring Barolo by med 70% beplantet med Nebbiolo. Den årlige produktion ligger på 15.000-20.000 flasker om året, selvom der reelt er druekvantitet til mere end det dobbelte.

Overskudsproduktionen sælges til kolleger i Barolo som så selv vinificerer druerne og sælger den færdige Barolo under eget navn … og på listen over aftagere finder man overraskende store navne.

Cameranos Barolo’er tilhører den ultra-klassiske stil. Der anvendes udelukkende store fade og tonneaux, lidt nyere såvel som ældre af fransk og slavonsk eg.

Kælderen og teknikken er virkelig low-tech; her findes ingen avanceret ny teknologi eller fancy maskineri, blot godt gammeldags håndværk som indebærer sund frugt, maceration omkring 20-40 dage, lang modning og nul filtrering.

Her smager vi husets Barolo Terlo, hvor druerne kommer fra vinmarken Terlo beliggende helt op til den vestlige del af Barolo by ovenover Ravera marken.

Høsten er sket med håndkraft og spontangæring alene med druernes naturlige gærceller og en maceration på 22-26 dage. Efter endt fermentering er vinen lagret 24 måneder på store fade flasket uden klaring eller filtrering men yderligere 12 måneders lagring på flaske inden frigivelse.

Næsen er sådan meget klassisk Barolo, godt med stram frugt, ribs, jordbær, læder, rosenblade, masser af mentol, urter, skovbund, lidt svampe, violer, gamle afsyrede møbler, lidt neglelak og lidt røg.

I munden mærkes vinen virkelig ung, totalt streng med masser af markante tanniner, tør jord, virkelig frisk og nærmest alt, alt for ung endnu. Det er er vin, som på nuværende tidspunkt nok mindst skal drikkes med lidt mad … eller gemmes 10 år. Men for pokker hvor smager det godt.

Forhandles af Distinto, hvor en flaske koster 389 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7