2014 Weingut Petershof – Karl-Peter Huff, Huff’s Hundertjähriger Blauer Portugieser, Rheinhessen, Tyskland

2014 Weingut Petershof – Karl-Peter Huff, Huff’s Hundertjähriger Blauer Portugieser, Rheinhessen, TysklandHuff’s Hundertjähriger Blauer Portugieser er en rødvin fra det lille familieforetagende Weingut Petershof – Huff, der jo ligger i den lille by Schwabsburg ved Nierstein i Rheinhessen nær de andre Huff’er.

Familien har i generationer været vinbønder i den lille by og er formentlig også i familie med de søde mennesker hos Weingut Georg Gustav Huff. I dag drives Weingut Petershof dog af vinmageren Karl-Peter Huff samt sønnen  Peter Huff, som efterhånden har overtaget rollen som kældermester.

Karl-Peter Huff har samlet 8 hektar vinmarker og vinene er opdelt i de gængse kvalitetsniveauer. De bedste vine er Premium-Weine og de er – som hos den anden Huff – markeret med 3 stjerner på etiketten.

Udover vinproduktionen så udlejer familien samtidig også 3 værelser på vingården … endda til ganske billige penge.

Denne Huff’s Hundertjähriger Blauer Portugieser er lavet med druer fra den ældste af Huffs marker, hvor vinstokkene er over 100 år gamle … og det er både Spätburgunder til husets Alte Reben vin og så Blauer Portugieser til denne vin.

Der er – som sidst med en vin fra Peter Huff – ikke mange oplysninger om produktionen. Der er nada … intet, men vinen virker helt klart til at være lagret på egefade. Nå, men så springer vi direkte til smagsnoterne.

Der er duftmæssigt godt med saftige kirsebær, lidt stikkelsbær, pænt fadpræg, kanel, nelliker, hø, lidt bondsk og kluntet, måske endda lidt varm i stilen og ikke så kompleks.

Smagen er meget mere ren end duften og den er heller ikke helt så saftig, som forventet. Der er i stedet for nogen tørhed, småsyrlige kirsebær, brombær, lidt jernagtige elementer, men syren er meget vag, hvorved vinen virker lidt slap i betrækket.

Vinen er købt på vingården, men prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 3,5/7