2010 Warwick Estate, Three Cape Ladies, Stellenbosch, Sydafrika

2010 Warwick Estate, Three Cape Ladies, Stellenbosch, SydafrikaDen anden vin tirsdag var denne Three Cape Ladies fra Warwick Estate i Sydafrika. Jeg har tidligere skrevet om vingården og da også smagt et par af deres vine, bl.a. deres Chardonnay samt deres Black Lady på Syrah.

Warwick Estate ligger – som mange andre vingårde i Sydafrika – i Stellenbosch. Vinmager er Norma Ratcliff, som sammen med hendes mand købte vingården i 1964. Tidligere havde gården heddet De Goede Sukses (kan vel oversættes som “god succes”), men fik ændret navn til Warwick Estate i 1902 efter Boerkrigen, hvor en ældre oberst William Alexander Gordon fra Warwickshire Regiment i Sydafrika købte gården og ændrede navnet til minde om sit gamle regiment.

I dag er Norma oppe i årene, så sønnen Mike er kommet med som medejer. Ratcliff familien er store profiler og meget involveret i alle aspekter af den sydafrikanske vinproduktion.

Three Cape Ladies betyder, at vinen er lavet på et blend af 3 druer, nemlig druerne Cabernet Sauvignon, Syrah og Pinotage. Vinen lagres i op til 20 måneder på franske egetræsfade, hvoraf ca. 30% er nye.

Duftmæssigt har jeg noteret egetræsfad, vanilje, læder og solbær. Smagen er præget af mørke frugter, solbær, varme krydderier og selvom der er højt tanninindhold, så efterlader vinen et rundt og behageligt indtryk.

Købt hos Jysk Vin, pris 159 kr.

Vinanmeldelse 4/7 

Skriv et svar