2018 Weingut Jakob Jung, Riesling Classic, Rheingau, Tyskland

2018 Weingut Jakob Jung, Riesling Classic, Rheingau, TysklandWeingut Jakob Jung ligger i den østlige del af Rheingau i byen Erbach ved Eltville am Rhein. Fra den unge winzer smager vi nu vinhusets basisvin … en 2018 Riesling Classic.

Vingården drives i dag af Alexander Jung, som overtog driften fra sin far Ludwig i 2008, men faderen hjælper fortsat til på vingården. Det er et gammelt foretagende, da familien Jung har drevet gården siden 1799, men oprindeligt som et landbrug med forskellige afgrøder. Det var faktisk Ludwig Jung, som efter sin overtagelse i 1969 ændrede driften til ren vinproduktion.

Samlet har Alexander Johannes Jung 18 hektar vinmarker, som han driver sammen med sin far, mens hans bror Ingmar ikke er en del af driften, men i steder forfølger en politisk karriere. De bedste marker er Erbacher Sigelsberg, Hohenrain, Steinmorgen og Michelmark … alle beliggende ved Erbach.

Siden Alexander overtog driften har familien også købt en over 250 år gammel 110 meter lang kælder, udhugget i klippen 8 meter under jorden. I kælderen er temperaturen konstant 11 grader hele året rundt og dermed perfekt for lagring af vinene.

Alexander er selvfølgelig uddannet vinmager fra det berømte universitet i Geisenheim ikke langt fra vingården, Han har inden overtagelsen også rejst rundt i verdenen for at besøge vinproducenter.

Han er lidenskablig omkring vinproduktionen og lægger specielt vægt på arbejdet i vinmarkerne. Alexander siger selv; I vinkælderen handler det om at bevare kvaliteten, men det er ikke dér, at vinen fremstilles, men snarere gennem det hårde arbejde i marken.

Her smager vi Jungs basis Riesling … blot kaldt Riesling Classic. Den er alene vinificeret på rustfrie ståltanke, men har et forholdsvis højt indhold af restsukker, nemlig hele 11 gram pr. liter, altså faktisk ovre i halbtrocken, da trocken faktisk alene må indholde op til 9 gram .

Duftmæssigt en kraftig Riesling, hvor frugten er abrikos, måske endda tørrede abrikoser, grillede citroner, ananas, lemon, melon og altsammen med en vis modenhed. Der er stor kraft, punch med nærmest varmkrydrede elementer, en kraftig syre og samtidig virkelig stor bundtræk.

Det er en meget krydret og stærk Riesling, som har dyb lemon, syltede og grillede citroner, masser af fyldig bitter grape, nogle salte mineraler og også med stor saftighed og en del sødme. Det bliver lidt en mundfuld med både den store fyldighed, bitterheden, de mange krydderier, det salte og det søde, men det fungerer ganske fint.

Forhandles af Vinmonopolet, hvor en flaske koster 139,95 kr., mens prisen er 99,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7