2017 Weingut Jean Stodden, Spätburgunder Lange Goldkapsel, Ahr, Tyskland

2017 Weingut Jean Stodden, Spätburgunder Lange Goldkapsel, Ahr, TysklandI det allerøverste luftlag hos Weingut Jean Stodden findes der to vine, nemlig Spätburgunder Lange Goldkapsel og Spätburgunder Alte Reben … begge lavet med de allerbedste druer fra Recher Herrenberg marken. Begge smagte vi også … først denne 2017 Spätburgunder Lange Goldkapsel.

Det er den vin – blot i årgang 2011 – som Gault Millau i deres Weinguide 2014 kårede som Deutschlands bester Spätburgunder og er en speciel produktion fra de bedste druer og samtidig laves vinen alene i de usædvanlige og allerbedste år.

Produktionsmæssigt afskiller Spätburgunder Lange Goldkapsel sig ikke meget fra sine mindre søstre … lavet med manuel sortering af druerne efterfulgt af afstilkning, en 16 dages gæring med skindet i de temperaturstyrede ståltanke inden den malolaktiske gæring og lagring 17 måneder på nye og brugte barriques. Der er kun laves beskedne 2 tønder af vinen.

Igen masser af samme lyse, lette og svævende aroma med røg, lys frugt, jordbær, ribs og kirsebær, pænt med fagpræg, vanilje, kanel, lidt nelliker, chokolade, tobak, peber og violer. Der er en pæn stor animalsk side og sødmen også lidt større end hos de forrige.

Smagen er zen, cremet fløjl og samtidig med masser af direkte, frisk og lys frugt. Det er igen hindbær, ribs og umodne kirsebær, godt med tanniner og så en monstrøs lang eftersmag. Det er klart 6 fede fingre og endda med stor, stor pil op.

Forhandles herhjemme af Juul’s Vin & Spiritus , hvor en flaske koster 1.099 kr.

Vinanmeldelse 6/7