2016 Weingut Jean Stodden, Recher Spätburgunder, Ahr, Tyskland

2016 Weingut Jean Stodden, Recher Spätburgunder, Ahr, TysklandI VDP klassifikationen rykker vi nu et niveau op til en Ortswein, nemlig Weingut Jean Stoddens Recher Spätburgunder, som vi skulle smage i to årgange. Vi startede med årgang 2016.

Det specielle ved Recher Spätburgunder er, at druerne faktisk kommer fra Stoddens parceller på Recher Herrenberg marken, som reelt er en VDP Große Lage mark … en mark beliggende på en stejl skråning med op til 60% hældning samt en perfekt undergrund af både skifer og greywacke … ren guf for Spätburgunder vinstokke.

Denne Recher Spätburgunder er dog ikke selv en Großes Gewächs vin, da der til vinen kun anvendes de druer, som bliver frasorteret, når  Stodden laver sine enkeltmarks topvine. Nogle af druerne er måske også fra nogle af de yngste vinstokke.

Ren produktionsmæssigt bliver der nu også kælet lidt mere for vinen, hvor druerne først sorteres manuelt. Så afstilkes druerne og undergår en 18 dages gæring med skindet i de temperaturstyrede ståltanke efterfulgt af en malolaktisk gæring og lagring i 17 måneder på en kombination af brugte og nye barriques. Vinen bliver derefter tappe på flaske uden filtrering overhovedet.

Duftmæssigt minder vinen lidt om forrige – alt andet vil nok også være mærkeligt – men denne er klart mere tæt, kraftig og samtidig også klart mere elegant. Frugten er måske en snas mørkere, jordbær, blommer, ribs, lidt sød hestestald, den karakteristiske Ahr røget note og et klart fadpræg med vanilje, nelliker, chokolade. Derudover lidt mineraler, ristede mandler og grønne urter.

Smagen har en lækker strenghed, mens syren – i forhold til forrige vin – slet ikke er så dominerende. Igen er det  lys frugt, ribs, brombær og tranebær, lidt mere tæt og kompleks i strukturen, tanninerne mere tørre og en lang, fin, let og krydret eftersmag.

Forhandles herhjemme af Juul’s Vin & Spiritus , hvor en flaske koster 399 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7