2018 Weingut Jean Stodden, Spätburgunder, Ahr, Tyskland

2018 Weingut Jean Stodden, Spätburgunder, Ahr, TysklandVi startede vor lille røde burgundersmagning hos Weingut Jean Stodden med deres entry-level vin, deres basisvin aka Gutswein … en frisk 2018 Spätburgunder.

Druerne til vinen kommer fra forskellige af Stoddens marker i både Bad Neuenahr-Ahrweiler, Dernau og Rech. Druerne høstes selvfølge med håndkraft og fermenteres over 14 dage i rustfrie ståltanke med skindet. Herefter sker der en malolaktisk gæring og så lagrer vinen i gamle 1.000 liters egetræsfade i knap 11 måneder.

Duftmæssigt en let, lys og transparent vin, klart lidt streng i udtrykket med ribs, kirsebær, granatæbler, nogle krydrede noter, meget let præg fra fadene, vanilje og ellers noget kant, men for pokker … vi er også kun på Gutswein niveau.

Smagen følger duften meget spot on … lidt syrlig, røget med stram syre, stramme tanniner, kirsebær og ribs. Det er lidt en stram tante, men du er alligevel glad for, at du er i familie med hende. Den hiver sig lige op på 4,5 af det Spätburgunderglade fingre.

Forhandles herhjemme af Juul’s Vin & Spiritus , hvor en flaske koster 169 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7