2016 Domaine de Saint Siffrein, Côtes du Rhône Villages, Rhône, Frankrig

2016 Domaine de Saint Siffrein, Côtes du Rhône Villages, Rhône, FrankrigDomaine de Saint Siffrein ligger totalt passende lige på Route de Châteauneuf-du-Pape omkring 3 kilometer øst for den lille, rolige og legendariske vinby. Og fra det lille familiedrevne vinhus smager jeg nu først deres 2016 Côtes du Rhône Villages.

Domaine de Saint Siffrein blev grundlagt tilbage i 1880 af Abel Chastan og drives i dag af 4. generation i form af den unge Cyril Chastan med hjælp fra sin far Claude Chastan. Cyril overtog driften for ansvaret i 2005 efter endt uddannelse til vinmager.

Cyril har samlet 20 hektar vinmarker, nemlig 5 hektar i Côtes du Rhône Villages regionen samt 15 hektar i Châteauneuf-du-Pape, alle har igennem de sidste 35 år været drevet økologisk, men siden 2012 også officielt certificeret økologisk.

Markerne i Châteauneuf-du-Pape ligger tæt på vingården og har vinstokke med Grenache, Mourvèdre, Syrah og Roussanne med en gennemsnitsalder på over 60 år … og selvom udbyttet ikke er stort, som anvendes vinstokkene fortsat i produktionen.

Oprindeligt solgte familien deres druer til store negociantfirmaer, men det ændrede Claude i 1950, hvor han begyndte at flaske og sælge vinene under navnet Domaine de Saint Siffrein.

I dag laver familien 4 forskellige vine fordelt på 2 røde og 1 hvid Châteauneuf-du-Pape og så denne Côtes du Rhône Villages.

Vinen er i denne årgang 2016 lavet på 80% Grenache og 20% Syrah, som er høstet med et udbytte på 44 hektoliter pr. hektar. Høsten sker manuelt, hvorefter druerne afstilkes, knuses og anbringes i store Inox gæringstanke af rustfrit stål, hvor både alkoholisk og malolaktisk gæring sker. Modningen sker også i tankene inden endelig aftapning på flaske.

Denne Côtes du Rhône Villages har en lækker og flæsket duft, landlig og animalsk med både mejeri, yoghurt, sur mælk, dyb mørk frugt, gærede sorte bær, blåbær, brombær og hindbær med en lille syrlig kant, brun farin, kanel, egetræ, muldjord og krydderier.

Der er også skrald på smagen … pænt med peber, saft og kraft, virkelig skrald og bulder på drengen. Det er samtidig en blød, rund og fyldig vin, hvor der også er pænt med tørre tanniner og herudover pænt med sødme. Det er virkelig lækker Côtes du Rhône Villages, som byder på kraftig, saftig drikkeglæde.

Forhandles af Buus Vine, hvor en flaske koster 125 kr., mens prisen er 110 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7