2017 Weingut Schloss Schönberg, Auerbacher Spätburgunder, Hessiche Bergstrasse, Tyskland

2017 Weingut Schloss Schönberg, Auerbacher Spätburgunder, Hessiche Bergstrasse, TysklandJeg gik næsten i selvsving, da jeg tidligere smagte Weingut Schloss Schönbergs Lagenwein 2016 Auerbacher Fürstenlager Spätburgunder. Nu er det Rabea Trautmans Ortswein 2017 Auerbacher Spätburgunder, som byder på masser af samme kvaliteter.

Vinen er også lavet på næsten samme måde som Lagenwein storesøsteren, altså med en 5 dages kold-macerering, hvorefter temperaturen har fået lov at stige i gæringskarret. Med den stigende temperatur begynder de naturlige gærceller at arbejde. Efter endt gæring er vinen overført til små egetræsfade hvor den har tilbragt 18 måneder.

Næsen er igen herlig vild … næsten bio og har både blomster, røg, sød animalsk kostald, eg, kirsebær,  jordbær, nelliker, kanel, vanilje, mentol og samme gærede syrlighed som hos storesøsteren … det dufter vildt godt. WAOW.

Smagsmæssigt minder vinen også meget om storesøsteren, men er måske ikke helt så vild. Igen en meget juicy følelse, saftig, syrlig med lyse kirsebær, ribs, balsamiske elementer og klare mineraler. Det er vild god Spätburgunder og til prisen et røverkøb.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 199 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7