2015 Charles Fox Cap Classique Estate, Blanc de Blancs, Western Cape, Sydafrika

2015 Charles Fox Cap Classique Estate, Blanc de Blancs, Western Cape, SydafrikaNæste glas bobler fra sydafrikanske Charles Fox Cap Classique Estate blev en vaskeægte 2015 Blanc de Blancs … og igen i en totalt overraskende flot kvalitet.

Det er selvfølgelig 100% Chardonnay fra husets marken i Elgin dalen, vinficeret helt traditionelt og så lagres med andengæring på flaske sur lie i mindst 42 måneder.

Denne Blanc de Blancs har også en voldsom lækker næse, lidt mere sart, fin og feminin, men fortsat med gærnoter, en skål med dej til hævning og enkelte færdigbagte franskbrød, melon, agurk, grønne æbler, lemon, salt og grønne blade. For pokker, hvor det dufter … bare rigtigt.

I munden er der både syrlige og overmodne æbler, abrikos, masser af æble- og citronsyre, som giver et skarpt og præcist bid, herlige brusende bobler, små og intense samt en meget lang eftersmag. Det er en feminin lyshåret kvinde med høje hæle, fregner og smittende latter. WAOW. Det er klart 5,5 fingre med pil op.

Forhandles af Winelovers, hvor en flaske koster 323,75 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7