2012 Grande Provence Heritage Wine Estate, The Grande Provence Rouge, Western Cape, Sydafrika

2012 Grande Provence Heritage Wine Estate, The Grande Provence Rouge, Western Cape, SydafrikaVi napper oss’ lige den mørke søster i Flagship serien hos Grande Provence Heritage Wine Estate, nemlig en 2012 The Grande Provence Rouge, som er lavet på et næsten bordeauxagtig blend.

Vinhuset kalder det selv et multidimensionalt blend, som består af Cabernet Sauvignon samt Merlot, men forholdet kender jeg ikke. Vinen er lavet med druer fra marker tæt ved vingården i Franschhoek og er endt fermentering lagret 24 måneder på franske egefade. Den har dog også fået godt med sol og trækker en alkoholprocent på 14,5%.

Duftmæssigt er vinen en smule overvældende … fed solmoden frugt med lidt brændte noter. Der er en smule Bordeaux inspiration, men det er i 6. potens, for det er opulent, kraftigt og solbrændt. Der er nærmest lidt rågummi, muldjord, cigarkasser, tobak, lakrids, vanilje samt tør egetræ, mens frugten nærmest er en kombination af både solbær, jordbærgrød samt lidt kirsebær.

Smagen er intens og proppet med frugt, solbær, kirsebær og med en fin balance, tør eg og masser af tanniner, som dog er godt integreret. Der er en lidt varm Bordeaux wanna-be, men den har både kompleksitet, dybde samt en fin balance. Og så smager den i øvrigt rigtigt godt.

Forhandles af Winelovers, men jeg kender ikke prisen.

Vinanmeldelse 5/7