2016 Weingut Schloss Schönberg, Auerbacher Fürstenlager Spätburgunder, Hessiche Bergstrasse, Tyskland

2016 Weingut Schloss Schönberg, Auerbacher Fürstenlager Spätburgunder, Hessiche Bergstrasse, TysklandDe er fandeme vilde på Weingut Schloss Schönberg, hvilket også bekræftes af næste vin fra Rabea Trautman … hendes 2016 Auerbacher Fürstenlager Spätburgunder.

Druerne har gennemgået en 5 dages kold-macerering, hvorefter temperaturen har fået lov at stige i gæringskarret. Med den stigende temperatur begynder de naturlige gærceller at arbejde. Efter endt gæring er vinen overført til små egetræsfade hvor den har tilbragt 24 måneder.

Hold nu kæft … pardon my french, men hvor dufter det sindssygt godt og jeg bekræftes igen i min hårdnakkede påstand om, at tysk Spätburgunder er noget af det bedste vin i verdenen. Næsen er så lækker med den søde, animalske kostald, som har pænt med noter fra egefadene og egentlig er langt mørkere end de helt lyse og helt transparente af slagsen.

Her er der klart mere gods og bundtræk i næsen, sorte kirsebær, morbær, jordbær, nelliker, lidt gran eller måske endda lærkeskud, kanel, vanilje, mentol og et gammelt depotrum. Vinen har samtidig en let boblende, gæret syrlighed i frugten. Nam og uha.

I munden er det en svulstig Spätburgunder, men med en fantastisk urkraft og en magiterning af pakket frugt. Det er smagsmæssigt også klart mørkere frugt end normalen, men det hele leveres med så stor intensitet, at vinen næsten ikke kan være i glasset … eller munden for den sags skyld. Der er balsamiske noter, lidt røgede elementer, sindssyg velsmag og en 3-spring-lang eftersmag.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 349 kr.

Vinanmeldelse 6/7