2018 Weingut Schwarztrauber, Spätburgunder, Pfalz, Tyskland

2018 Weingut Schwarztrauber, Spätburgunder, Pfalz, TysklandLad os nappe den næste vin fra den økologiske vingut Berhard Schwarztrauber i den lille by Mußbach i Pfalz og denne gang hans røde Gutswein på ren Spätburgunder.

Jeg har ikke kunnet finde nogle informationer om produktionen af vinen, men formentlig – og nu gætter jeg ud fra smagen – er vinen alene lavet i ståltanke.

I glasset er det ikke en helt lys og transparent, teglfarve Spätburgunder, men der er en smule mere farve. Næsen er ganske let med lidt sarte blomster, en meget direkte frugt, sådan lidt lyse kirsebær og hindbær, syrlige bolsjer, lidt støvet og afdæmpet i aromaerne.

Smagen er tør … lidt rustik og krydret med masser af nelliker, lidt peber, som brænder en smule, mens frugten er ribs, hindbær som suppleres med eg, røg og grønne blade. Frugten er meget stringent, lidt hård, jernholdig og der er samtidig pænt med tanniner, som sætter sig i munden.

Forhandles af Winus DK, hvor en flaske koster 125 kr.

Vinanmeldelse 4/7