2016 Weingut Julia Bertram, Marienthaler Trotzenberg Spätburgunder, Ahr, Tyskland

2016 Weingut Julia Bertram, Marienthaler Trotzenberg Spätburgunder, Ahr, TysklandJeg havde som mit første nedslag taget topvinen Marienthaler Trotzenberg Spätburgunder fra den yndige vindronning, vinzerprinsesse, weinkönigin og vinmagerinde Julia Bertram med.

Jeg har skrevet om den dejlige Julia et utal af gange, så det skal jeg spare jer for, men som jeg skrev sidst, så er Julia Bertram i en bundesliga for sig.

Marienthaler Trotzenberg marken har en form som en ostereje og ligger orienteret mod sydvest. Julias parcel på marken er placeret på en af de smalleste sektioner i hele floddalen … en stejl skråning med undergrund af skifer.

Jeg har ikke de store oplysninger om produktionen, men Marienthaler Trotzenberg Spätburgunder er efter endt fermentering lagret omkring 12 måneder på brugte barriques i Baltes’ kælder på Stadt Klingenberg i Churfranken.

Der har Julia også hendes egne tanke og egetønder … som i øvrigt er købt brugt fra hendes veninde Meike Näkel. På etiketterne på Julias vine står der da også; Abgefüllt in D-63911 Klingenberg.

Vinen har i glasset den klassiske lyse, transparente teglfarve, der rejser forventningerne til skyhøje luftlag inden vi overhovedet har duftet eller smagt vinen. Og næsen leverer også varen med en lys, let, æterisk og animalsk aroma, lyse bær, ribs, hindbær, søde kirsebær, en medicinsk og parfumeret nerve, svagt kanel, eg, blomster og samlet ser ren heroin i næsen og fuldstændig vanedannende.

Smagen er ren, direkte … blød rund fløjl. Det er måske den mest polerede af Julia vine, som jeg endnu har smagt, for der er sgu ikke meget, som stikker ud. Det er en frisk, syrlig Spätburgunder, som har lidt krop, fin balance og bare så elegance og smooth. Det suppleres med lidt grønne elementer, lidt kanel og mineraler. Det er en dyb, elegant og fandens blød vin.

Købt hos Extra Brut Vinimport, hvor en flaske kostede 445 kr.

Vinanmeldelse 6/7