2016 Domaine Martin Schaetzel by Kirrenbourg, Riesling Grand Cru Schlossberg, Alsace, Frankrig

2016 Domaine Martin Schaetzel by Kirrenbourg, Riesling Grand Cru Schlossberg, Alsace, FrankrigDomaine Martin Schaetzel by Kirrenbourg var i vores lille blindsmagning repræsenteret med 2 vine og den anden var denne 2016 Riesling Grand Cru Schlossberg.

Grand Cru marken Schlossberg er en meget anerkendt mark, som nogle af de største producenter også har parceller på, fx Weinbach, Albert Mann, Bott-Geyl, Trimbach, Trapet og Blanck. Schlossberg var også en af de 51 Grand Cru marker, som blev klassificeret som Grand Cru tilbage i 1975.

Som den foregående vin fra Domaine Martin Schaetzel er den alene er lavet på rustfrie ståltanke, hvor den også er lagret sur lie efter endt fermentering.

Næsen emmer af kompleksitet med grønne noter, grønne grene, fersken, mandler og masser af blomster. Der er noget landligt over duften, meget luftig og let. Der er ingen petroleum endnu, men et lille strejf af honningsødme.

Smagsmæssigt har vinen også en underliggende lille sødme, som for nogle måske vil være en tand for meget, men balancen tipper på ingen måde over, for der er også syre, mineraler og lidt bitterhed tilstede. Der er klart nogle sødkrydrede elementer, men samlet fantastisk fin repræsentant for Alsace Riesling. 5 fede fingre … denne gang med pil op.

Forhandles af KB Vin, hvor en flaske koster 359 kr.

Vinanmeldelse 5/7