2014 Paolo Scavino, Barolo Cannubi, Piemonte, Italien

2014 Paolo Scavino, Barolo Cannubi, Piemonte, ItalienPaolo Scavino regnes også blandt de store Barolo producenter … en af de progressive Barolo Boys modernister sammen med navne som Elio Altare, Chiara Boschis, Rivetti og Roberto Voerzio. Vi skulle selvfølgelig også smage en vin fra Scavino, hans 2014 Barolo Cannubi.

Paolo Scavino ligger på adressen Via Alba Barolo i Castiglione Falletto. Huset er grundlagt i 1921 af Lorenzo Scavino sammen med hans søn Paolo, men drives i dag af Enrico Scavino, som med 4. generation i form af hans døtre Enrica og Elisa.

Enrico Scavino startede selv med at arbejde i vinhuset som 10-årig i 1951 og fik således vinen ind med modermælken. Frem til 1955 havde familien blot solgt deres druer til nogle af de store vinproducenter, men det ændrede Paolo og Enrico.

Fra årgang 1964 har vinhuset udelukkende produceret, flasket og solgte vinene under eget navn. Enrico bærer i høj grad fortjenesten for, at vinhuset Paolo Scavino hører blandt de bedste producenter og at vinene fra Barolo i dag er blandt de mest efterspurgte i hele verdenen.

Paolo Scavino befinder sig helt klart ved modernisternes side og faktisk har Enricos banebrydende og meget moderne principper for vinifikation været en klar medvirkende årsag til debatten. Siden 1980’eren har Scavino anvendt state-of-the-art teknologi i alle led i produktionen og derudover selvfølgelig også brug af barriques i kælderen.

Paolo Scavino ejer 30 hektar vinmarker i Barolo området, fordelt på 20 historiske marker i Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d’Alba, Verduno og Roddi.

Her smager vi – som sagt – Scavinos Barolo Cannubi, hvor druerne kommer fra husets Cannubi mark, hvor vinstokkene er plantet tilbage i 1946 og giver en ganske lavt udbytte.

Vinen har gæret i rustfrie ståltanke med forholdsvis lang maceration, mens den malolaktiske gæring sker i små træfade. Derefter er vinen lagret … først i nye franske barriques og derefter omstikkes den til større tonneau fade.

Det blev aftenen mærkeligste næse … nærmest lidt skaldyr hos fiskehandleren, lidt bark, båndsalat i et gammelt kassettebånd, som er blevet for varm i båndoptageren, cykelslange, frisk hø og halm, stikkelsbær, en skal fra en vandmelon, der har ligget for længe i solen, nogle grønne elementer og en lys frugt, som forsvinder mellem de mange specielle noter.

Det sjove er dog, at vinen egentlig smager ganske godt, mens frugten virker en kende mørkere, end jeg måske havde forventet, nærmest med lidt blåbær. Det er dog en meget grøn og kantet Barolo og endte også som aftenens dårligste på point. Houlberg bedømte vinen til 87 point aka 4 fingre med svag pil op.

Forhandles af Sigurd Müller Vinhandel og prisen for en flaske ligger på omkring 600 kr.

Vinanmeldelse 4/7