2015 Weingut Heribert Boch, Trittenheimer Apotheke Riesling Trocken GG Laurentiusberg, Mosel, Tyskland

2015 Weingut Heribert Boch, Trittenheimer Apotheke Riesling Trocken GG Laurentiusberg, Mosel, TysklandBeste Lage kalder Weingut Heribert Boch sin mark Trittenheimer Apotheke, og derfra smager vi husets 2015 Trittenheimer Apotheke Riesling Trocken GG Laurentiusberg.

Weingut Heribert Boch ligger på Moselweinstraße midt i byen Trittenheim. Siden 1989 har det været Michael Boch, der har drevet vingården sammen med sin hustru og nu 2 børn, selvom Boch familien i generationer har drevet vingården i Mosel. Michael, der selv startede med at arbejde i kælderen som 16 årig, overtog driften fra sin far Heribert som 21-årig og blev dermed den yngste vinmager i Mosel.

I dag har Michael drevet vingården i 30 år og blevet en erfaren herre, som samlet har 5,4 hektar vinmarker, bl.a. Trittenheimer Apotheke, som er en af de anerkendte vinmarker i Mosel.

Marken er placeret på en bakke, som har en hældning på op imod 70%, en sydvest eksponering samt en undergrund med masser af den karakteristiske grå skifer. Vinstokkene på Trittenheimer Apotheke er over 100 år gamle og der dyrkes kun Riesling.

Marken er faktisk så stejl og svær at komme til, at vinproducenterne indtil 1909 var nødsaget til at bruge en båd for at komme til deres vinmarker, men i dag har mange producenter parceller på marken.

Laurentiusberg er navnet på en del af marken … den del, som Michael Boch synes er bedste stykke. Det er egentlig Grosse Lage, men på denne 2015’er fremgår betegnelsen GG slet ikke på flasken, men det er Boch startede med senere.

Weingut Heribert Boch er samlet set et lille familieforetagende, hvor hustruen Anne er kundeansvarlig og håndterer henvendelser til vinhuset, mens Michaels mor Hildegard står for driften af deres lille 4 stjernede hotel med et par værelser og lejligheder.

Denne Trittenheimer Apotheke Riesling Trocken GG Laurentiusberg er lavet ved, at druerne efter høst afstilkes, hvorefter druerne ligger 4-8 timer inden presning. Gæring sker langsomt i rustfrie ståltanke ved lave temperaturer og modner også i ståltankene.

I næsen er der blomster, faktisk pænt med blomster, mandariner, melon, fersken, karamel, mandler, kalk og søde bolsjer, sådan lidt candy-slik samt nogle søde mellemøstlige krydderier.

Smagsmæssigt en meget venlig og blød vin med nogen sødme, men ganske syrefattig. Det er æbler, lime og hvide stenfrugter, men alt meget forsigtigt og en smule til den neutrale side.

Forhandles af D’Wine, hvor en flaske koster 159 kr., men har kunnet købes til 119 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7