2016 Weingut Günther Steinmetz, Mülheimer Sonnenlay Pinot Noir Unfiltriert, Mosel, Tyskland

2016 Weingut Günther Steinmetz, Mülheimer Sonnenlay Pinot Noir Unfiltriert, Mosel, TysklandNår vi nu er i gang med at forkæle smagsløgene, hvorfor så ikke helt ekstravagant, ublu og uhæmmet nappe endnu en vin fra Stefan Steinmetz? Det blev denne Mülheimer Sonnenlay Pinot Noir Unfiltriert. Mer’ WAUW.

Mülheim ligger lige nabo til Brauneberg og marken Mülheimer Sonnenlay var allerede kendt tilbage i 1868, hvor det legendariske kort over alle vinmarkerne i Mosel blev tegnet. Udover Weingut Günther Steinmetz har producenter som Weingut Brauneberger Hof, Max Ferd. Richter samt et par vinhuse mere også parceller på Mülheimer Sonnenlay.

Marken er navngivet efter de to ord Sonne og Lay, hvor Sonne selvfølgelig betyder sol og Lay er det frankiske ord for skifer med reference til jordforholdene på den stejle mark.

Mülheimer Sonnenlay Pinot Noir Unfiltriert er sådan set lavet ligesom foregående vin, dvs. med afstilkning af 60% af drueklaserne, vinificeret helt oldschool, selvfølgelig uden indblanding af alt muligt snavs, lagret 12 måneder på 3 år gamle burgundiske fade og endeligt flasket uden tilsætning af snavs.

Vinene sikres med en lille knivspids svovl og der er – også som foregående vin – alene lavet 3 fade af vinen, dvs. omkring 900 flasker, så der er eksklusiv væske af 1. grad.

Igen er niveauet for denne Mülheimer Sonnenlay Pinot Noir Unfiltriert skræmmende højt. Som med foregående Steinmetz vin er det transparent teglfarvet, syrligt, stenet … måske en anelse mere tæt i både aroma og smag.

Næsen eksploderer nærmest med masser af lys frugt, jordbær, ribs, men også lidt mørkere og gærede bær blander sig i symfonien. Der er lidt fennikel, medicinskab, læderbukser på en smuk kvinde, grafit, granit, sten, tørstoffer og ung, grøn inderlighed.

Smagsmæssigt er jeg også duperet … hvor er det freaking, BIP, en tæskelækker vin. Igen er jeg sikker på, at Steinmetz med årgang 2016 har nået nye kvalitetshøjder Det er lyst, let, mineralsk og total loaded med lys frugtintensitet.  Det er et blidt, blødt, grønt, syrligt og alligevel præcist bid af himmelen. Haps.

Jeg har måske Kestener Herrenberg et mulehår foran … men måske skyldes det blot, at jeg er ved flaske 2 og beruset over elegancen af vinene fra Steinmetz … måske. Jeg er fan, for det smager sgu formidabelt.

Forhandles af Extra Brut Vinimport, hvor en flaske koster 300 kr.

Vinanmeldelse 6/7