2014 Weingut Günther Steinmetz, Piesporter Treppchen Riesling von Terrassen, Mosel, Tyskland

2014 Weingut Günther Steinmetz, Piesporter Treppchen Riesling von Terrassen, Mosel, TysklandMoselvand af bedste skuffe … Piesporter Treppchen Riesling von Terrassen fra Weingut Günther Steinmetz og proppet med klassiske Mosel dyder.

Jeg har tidligere skrevet om den gode og dygtige Stefan Steinmetz, som sammen med hustruen Edith i dag driver den lille vingård i Brauneberg. Så historien og yderligere info om vinhuset kan I finde i et af de tidligere indlæg, fx indlægget om hans 2014 Kestener Paulinsberg Pinot Noir Unfiltriert … en vin, som jeg i øvrigt har smagt i flere årgange.

Det har jeg ikke med denne Piesporter Treppchen Riesling von Terrassen, hvor druerne kommer fra den 90 år gamle og meget stejle Piesporter Treppchen vinmark. Marken er fyldt med grå/sort skifer og er næsten utilgængelig … så stejl er marken og selvfølgelig foregår alt med håndkraft der.

Druerne til Piesporter Treppchen Riesling von Terrassen er høstet ved 96° Oechsle, hvilket jo reelt svarer til Auslese niveau, men vinen er vinificeret som en tør vin, selvom den indeholder hele 20 gram restsukker pr. liter, hvilket gør at vinen jo reelt hører under kategorien mild. Vinen er alene lavet i rustfrie ståltanke.

Næsen byder på en næsten bundløs dybde, masser af Mosel sødme, intens petroleum, virkelig smukt, en pose nødder, en havbrise samt gule frugter, ganske modne pærer, nedfaldsæbler med brune pletter, fersken, tørrede abrikoser, akaciehonning, blomster, syrener, let mynte, røg og våde sten. Det er nærmest en eksplosion af friske og saftige dufte.

I munden overraskes du af en større sødme end lige forventet, og det er nærmest et koncentrat af æblemost, men der er samtidig en mineralsk friskhed og saftighed over vinen. Der er kridt, citron, abrikos samt en dyb, saltet og stenet smag. Det er både blidt, blødt, rundt og har samtidig en olieret fedme, som nærmest klæber til dine smagsløg i munden. Slup. Det smager vildt godt … syndigt, dekadent, vibrerende, levende, stenet, intens og røget, selvom flere omkring bordet synes sødmen var vel rigelig.

Forhandles af Extra Brut Vinimport, men denne er ikke pt. i sortimentet … og jeg kan faktisk heller ikke huske, hvad prisen var, da jeg købte den.

Vinanmeldelse 6/7