N.V. Louis Nicaise, Premier Cru Rosé Brut, Champagne, Frankrig

N.V. Louis Nicaise, Premier Cru Rosé Brut, Champagne, FrankriNæste laksefarvede roséchampagne var fra Louis Nicaise … deres Premier Cru Rosé Brut, som også er lidt mere givende end forrige.

Premier Cru Rosé Brut champagnen er lavet på 35% Chardonnay, 50% Pinot Noir og 15% rødvin lavet på Pinot Noir. Chardonnay druerne kommer fra husets Premier Cru marker, hvor vinstokkene er 25-30 år gamle og Pinot Noir druerne fra nogle Grand Cru marker. Omkring 40% af vinen er seneste høst og 60% reservevin fra året før.

Derudover har 30% af den samlede vin undergået malolaktisk gæring. Premier Cru Rosé Brut modner derefter i flasken med andengæring omkring 2,5 år inden degorgering og frigivelse til salg.

Duftmæssigt er her godt med blomster og rosenblade, vaskemiddel, citron, hindbær og stikkelsbær … måske endda lidt abrikos. Det virker til, at der er mere fylde og fedme i denne rosé krydret med salte mineraler.

I munden er boblerne medium, ganske fint perlende og der bydes på masser af rød frugt, jordbær, men også lidt citron, blomster-te, blide mineraler, og champagnen er egentlig meget rund, fløjlsblød og behagelig. Igen bliver det – for mig – for neutralt, men et lille hak bedre end Cazals.

Forhandles af Champaniac, hvor en flaske koster 249 kr.

Vinanmeldelse 4/7