2016 Albert Sounit, Rully 1. Cru Les Raclots, Bourgogne, Frankrig

2016 Albert Sounit, Rully 1. Cru Les Raclots, Bourgogne, FrankrigLes Raclots 1. Cru marken ligger lidt længst mod vest af Maison Albert Sounits marker i Rully på den store markante skråning vest for landsbyen Rully. Det er på denne markante skråning, at nogle af Rullys allerbedste 1. Cru vinmarker ligger.

Les Raclots er sammen med nabomarken mod nord, Rabourcé, de stejleste marker i Rully, og undergrunden består primært af kalk og sten. Vinen er derfor naturligt meget mineralsk. Les Raclots ligger lige ovenover Les Cloux marken, og den højere beliggenhed giver også lidt mere kølighed og mineralitet.

I forhold til fx La Pucelle marken, så har Les Raclots større sten, som er med til at holde længere på solens varme, hvilket normalt giver vinen mere krop, varmen og modenhed.

Chardonnay-vinstokkene er omkring 35 år gamle, og vinen er stort set lavet på samme måde, som foregående vin, dvs.  gæret og lagret 10 måneder på 228 liter og 300 liter egetræsfade, hvoraf 15% er nye. Vinen er aftappet uden klaring eller filtrering.

I forhold til Rully Blanc Les Saint Jacques har denne Rully 1. Cru Les Raclots en tand mere kraft, fylde og varme. Frugten er endnu mere eksotisk og fremme i duften og det hele virker også mere intenst, fortsat med blomster, mineraler og hvalpet fedme.

Smagsmæssigt er mineraliteten dog fortsat til stede i stor stil, så det er meget mineraler, citrus og en stringent syre, som spiller hovedrollen i smagsspektret. I forhold til Montagny vinene, så er Rully vinene klart mere rene i smagen, hvilket virkelig kommer til udtryk i denne vin.

Forhandles af Kjær & Sommerfelt, hvor en flaske koster 319 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7