2015 Domaine Bernollin, Montagny 1. Cru Les Chaniots, Bourgogne, Frankrig

2015 Domaine Bernollin, Montagny 1. Cru Les Chaniots, Bourgogne, FrankrigVi ræser videre i de hvide bourgogner og næste på skafottet er denne Montagny 1. Cru Les Chaniots fra Domaine Bernollin.

Marken Les Chaniots må anses for at være Domaine Bernollins flagskib og er den nordligste del. Domaine Bernollins parcel er på godt 1,7 hektar og en stor del af vinstokkene er plantet helt tilbage i 1928.

Disse mere end 80 år gamle Chardonnay-vinstokke, giver en meget lille produktion, men druernes juice er til gengæld kolossalt koncentreret.

Denne Montagny 1. Cru Les Chaniots er dog lavet med druer fra både de gamle stokke og lidt yngre stokke, som alene er 40 år gamle. Jordbunden består hovedsageligt af kalk.

Druerne høstes som alle Sounits og Domaine Bernollins vine ved håndkraft. Vinen er 100% fadgæret og lagret i 12 måneder på 228 liter og 300 liter franske egefade, hvoraf omkring 35% af fadene er nye. Aftappet uden filtrering.

Duftmæssigt er vinen tættere og en smule mere varm i udtrykket, bl.a. med henkogte pærer, eksotiske frugter, bolsjer, citrus, en lidt nøddet aroma, salt og karamel. Det er fedt, voluminøs, men alligevel med mineraler og nerve.

I smagen er der mere syre, selvom det fortsat er cremet med fedme, fløjl, en smule bitterhed og længere eftersmag. Syren har nu fået en klart større rolle, og sikrer både præcision og løfter om virkelig lang levetid på denne vin.

Forhandles af Kjær & Sommerfelt, hvor en flaske koster 319 kr.

Vinanmeldelse 5/7