2004 Poggio Antico, Altero Brunello di Montalcino, Toscana, Italien

2004 Poggio Antico, Altero Brunello di Montalcino, Toscana, ItalienIgen et smut til Italien med Steffens anden vin. Vinen er en flot Brunello fra Poggio Antico, som ligger i byen Montalcino omkring halvtreds kilometer syd for Siena. Vinen her i årgang 2004 har fået 3 glas i Gambero Rosso og blev vinderen af Børsens store Brunello test i februar 2012, så det lover jo godt.

Selve godset på Poggio Antico kan dateres tilbage til begyndelsen af det 19. århundrede. Dengang bestod godset af skov, græsarealer, og tre stenhuse. Udviklingen af Poggio Antico som vingård startede imidlertid først i slutningen af 1970’erne, hvor markerne blev tilplantet med vinstokke, og hvor der blev opført en vinkælder.

I 1984 blev godset købt af Giancarlo og Nuccia Gloder. Parret kom oprindeligt fra Milano, men havde forelsket sig i vinene fra Montalcino. Da de så Poggio Antico og den unikke geografiske placering var de solgt. Deres yngste datter, Paola Gloder, blev sat til at stå for vinproduktionen, og dette har hun nu gjort siden 1987 sammen med hendes mand Alberto Montefiori. Og det har Paula klaret ret godt, for stort set alle anmeldere står i kø for at rose vinene fra Poggio Antico.

Godset omfatter i dag omkring 200 hektar smukke skove, marker, olivenlunde og vinmarker. Poggio Antico er en af de højest beliggende producenter af Brunello med en gennemsnitlig højde af vinmarker 450 meter over havets overflade. Den kalkholdige og stenede jord sikrer perfekt dræning og er særlig velegnet til dyrkning af druer af høj kvalitet, hvilket er nødvendigt for at skabe fyldige vine som Brunello. Den unikke kombination af højde, positionering og jordkvalitet giver Poggio Antico vine deres særlige karakter og elegance.

Af de mange hektar jord er der kun 32,5 hektar vinmarker. Af disse er 15,5 hektar marker med vinstokke fra 70’erne, men de er nu i færd med at blive gravet op og omplantet for at øge kapaciteten, bl.a. på grund af den øgede efterspørgsel efter vinene fra Poggio Antico. Hovedparten af markerne er plantet med Sangiovese, men der laves også 2,5 hektar med Cabernet Sauvignon.

Lad os dog smage på sagerne. Duftmæssigt overrasker vinen lidt i starten. Jeg skrev i mine noter, at der var duft af lidt “opkast”, men den duft fortager sig langsomt. Det er dog heller ikke på en ubehagelig måde, forstås. Derudover har jeg noteret lidt brombær, chokolade, sort tjære eller tobak, krydderi, lidt ristede toner og en smule krydderi. Slet ikke ringe. Smagsmæssigt en flot renhed, frugtrigdom med en smule peber. En stramme tanniner er der, som får vinen til at klistre på tænderne. God balance og et flot glas vin. Thumbs up.

Hvem medbragte vinen: Steffen

Købt hos Bichel Vin til 449,75 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7 

 

Skriv et svar