2013 Massimo Rivetti, Langhe Garasin, Piemonte, Italien

I Pauls italienske Giro d’Italia var næste etape Piemonte … her repræsenteret af en lidt atypisk vin fra området, vinen Langhe Garasin … en Cabernet Sauvignon og Merlot baseret vin fra Azienda Agricola Massimo Rivetti.

Det piemontiske vinhus Massimo Rivetti er grundlagt i 1860 af Rivetti familien og drives i dag af 6. generation i form af Davide Rivetti. Selve vingården ligger lidt øst for den lille by Neive – faktisk midt på husets topmark Froi, som familien købte i 1947.

Rivetti navnet klinger måske velkendt i vinøse kredse? Det velestimerede vinhus La Spinetta er nemlig også ejet af en Rivetti familie … i dag søskende Carlo, Bruno og Giorgio Rivetti, men om de har nogle familiære forbindelser til Davide Rivetti, er jeg imidlertid ikke sikker på.

Azienda Agricola Massimo Rivetti har sammenlagt 25 hektar vinmarker, fordelt på en 12 hektar stor parcel på topmarken Froi i Neive under Barbaresco appellationen, Garassino i Mango og La Palazzina i Alba.

Denne Langhe Garasin er lavet i et blend på 50% Cabernet Sauvignon og 50% Merlot. Druerne kommer fra 20 år gamle vinstokke. Al høst og sortering foregår med hånden i små 20 kilos spande for at bevare druerne bedst muligt.

I kælderen starter gæringen spontant med de i kælderen forekommende gærstammer. Processen foregår i temperaturstyrede ståltanke med hyppig overpumpning for at udvinde farve og polyphenolforbindelser.

De forskellige druesorter fermenteres separat og lagrer efterfølgende i omkring 12 måneder på små franske barriques. Efter den endelige blanding lagres vinen yderligere 6 måneder på fad, inden den tappes. Efter aftapning på flaske lagrer vinen yderligere 6 måneder, inden den frigives til salg.

Duften er ganske balsamisk og har derudover kraft og power, grafit, jern, kirsebær, eg … lidt animalsk, hvilket vi jo elsker. Det virker som en fyldig vin med en vis italiensk nerve … lad os se, om det også gælder smagsmæssigt.

Smagen er virkelig saftig, meget frugtrig med en jernagtig syre, sådan let metallisk og meget håndfast i udtrykket. Der er blæk, okay tanniner og fin balance. Smager ganske godt.

Købt hos Jysk Vin, hvor prisen er 149 kr. for en flaske, men 134 kr. ved køb af 6 flasker.

Rating 5/7